Η αλήθεια για τις φωτογραφίες με τις ακτινογραφίες ενός 38χρονου με κορονοϊό – ΦΩΤΟ

Το γύρο του διαδικτύου έκανε η ανάρτηση στο Facebook ενός ακτινολόγου από το Νοσοκομείο ΚΑΤ, ο οποίος με δύο φωτογραφίες από ακτινογραφίες απάντησε σε όσους αμφισβητούν τον κορονοϊό.

Ο κ. Μάνος Καρράς εξηγεί πως οι δύο ακτινογραφίες έχουν διαφορά 7,5 ωρών η μια από την άλλη. Πρόκειται για έναν 38χρονο ο οποίος είναι καπνιστής και διαβητικός. Ο ασθενής όπως αναφέρει είναι πλέον με μάσκα οξυγόνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη ακτινογραφία ήταν από την εισαγωγή στις 12 το μεσημέρι με 98% κορεσμό οξυγόνου και η δεύτερη, η επαναληπτική, πραγματοποιήθηκε στις 19:30 με τον ασθενή να είναι πλέον με μάσκα οξυγόνου. Όπως εξηγεί σε σχόλιο στην ανάρτησή του ο κ. Καρράς, τα «σύννεφα» στη δεύτερη ακτινογραφία συνήθως σημαίνουν υγρό οίδημα φλεγμονή και «είναι κομμάτι του πνεύμονα που “δεν αναπνέει”».

Λίγες ώρες αργότερα ο ακτινολογός κατέβασε την ανάρτησή του, καθώς αρκετοί χρήστες των social media παρατήρησαν πως στο κάτω μέρος της πρώτης ακτινογραφίας αναγράφεται η ημερομηνία “2015”.

Με νέα διευκρινιστική ανάρτηση ο κ. Καρράς σημείωσε: «Επειδή η ανάρτησή μου αναπαράγεται λάθος στα ΜΜΕ. Να διευκρινίσω ότι η ακτινογραφία που ανέβασα χθες ΕΙΝΑΙ από ασθενή που νοσηλεύεται με covid αλλά ΔΕΝ είναι στο νοσοκομείο ΚΑΤ! Το νοσοκομείο ΚΑΤ δεν νοσηλεύει ασθενείς με covid την παρούσα στιγμή».

Exit mobile version