Οι 4 πιο επικίνδυνες διατροφικές αλλεργίες

Οι 4 πιο επικίνδυνες διατροφικές αλλεργίες

 

Εάν πρόκειται να φάμε σε κάποιο εστιατόριο, θα πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσουμε εάν το γεύμα που έχουμε επιλέξει περιέχει κάποιο από τα συστατικά που πυροδοτούν την αλλεργία, ενώ πρέπει να προσέχουμε ακόμη και τα συστατικά σε σαπούνια, κρέμες και λοσιόν.

Δείτε ποιες είναι οι 4 πιο επικίνδυνες διατροφικές αλλεργίες.

1. Φιστίκια

Εκτός από επικίνδυνη αλλεργία είναι και εξαιρετικά συχνή. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας, σχεδόν το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη αλλεργία. Είναι μάλιστα η διατροφική αλλεργία που ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων.

 

2. Γάλα

Είναι συνήθης αλλεργία στα μικρά παιδιά και μπορεί να εκδηλωθεί από τους έξι πρώτους μήνες της ζωής. Τα στοιχεία του Αμερικανικού Ιδρύματος για το Άσθμα και τις Αλλεργίες δείχνουν ότι ποσοστό 2-5% των παιδιών εμφανίζει την αλλεργία στο γάλα κατά το πρώτο έτος τη ζωής. Στα περισσότερα παιδιά, η ευαισθησία απέναντι στο γάλα υποχωρεί μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

 

3. Σόγια

Βρίσκεται τόσο σε τρόφιμα όσο και σε ροφήματα. Η αλλεργική κρίση έπειτα από την κατανάλωση σόγιας συνοδεύεται συνήθως από μούδιασμα στο στόμα, πρήξιμο στα χείλια, πόνο στην κοιλιά κ.α. Οι μητέρες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, καθώς αρκετές βρεφικές τροφές περιέχουν σόγια.

 

4. Θαλασσινά

Η αλλεργία στα θαλασσινά συνήθως δεν εκδηλώνεται στην παιδική ηλικία και σπανίως υποχωρεί με την πάροδο των ετών. Οι γαρίδες, ο αστακός και το καβούρι είναι μερικά μόνο από τα θαλασσινά που μπορεί να πυροδοτήσουν την αλλεργική αντίδραση. Ευτυχώς, τα θαλασσινά δεν αποτελούν «κρυφό» συστατικό σχεδόν σε κανένα προϊόν, όπως συμβαίνει με τα ίχνη γάλακτος ή ξηρών καρπών.

 

Πηγή metrogreece.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.