Ο χιονιάς… έκλεισε τα σχολεία

Ο χιονιάς… έκλεισε τα σχολεία

Κανένα σχολείο δεν άνοιξε σήμερα στο Οροπέδιο Λασιθίου εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Κρήτη.

“Αρκετά σημεία στο οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνα και το χιόνι κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Έτσι, τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τους μαθητές εξαιτίας του κινδύνου που υπάρχει. Για ασφάλεια λοιπόν, κανένα δρομολόγιο δεν έγινε και κανένα σχολείο δεν θα ανοίξει. Έχω ήδη μιλήσει με το γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής ενώ το ίδιο ισχύει και για το δημοτικό”, ανέφερε στο cretalive ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, Ευάγγελος Σιγανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή το χιόνι αγγίζει τους 3 πόντους ενώ κυριαρχούν δυνατοί άνεμοι και κρύο. “Ευτυχώς δεν έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα μέχρι στιγμής. Εμείς είμαστε σ’ ετοιμότητα για ν’ αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει”, επεσήμανε ο κ. Σιγανός.

Κλειστά όμως και τα σχολεία στα Ανώγεια για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του δριμύ ψύχους και της κακοκαιρίας. Προβλήματα και στην Βιάννο Πολλά τα προβλήματα όμως και στη Βιάννο από το χιόνι που καλύπτει το οδόστρωμα.

Νταλίκες δίπλωσαν στση θέση Σπαστήρα – μεταξύ Βιάννου και Αμιρών – σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΣΚΑΙ Κρήτης, ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης. “Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς τόσο μεγάλων οχημάτων όσο και επιβατικών”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαριτάκης ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Κλειστά τα σχολεία και στην Αγία Βαρβάρα

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και στην Αγία Βαρβάρα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. “Τα παιδιά μεταφέρονται από διάφορα μέρη της Αγίας Βαρβάρας και γνωρίζοντας ότι θα υπήρξε επιδείνωση του καιρού αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία για να μην κινδυνεύσουν οι μαθητές μας”, δήλωσε στο cretalive ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι σε κάποια σχολεία το πρωί δεν υπήρχε ρεύμα εξαιτίας βλαβών της ΔΕΗ.

Πηγή: cretalive.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ