Ο Χανιώτης που σχεδιάζει για την Google

Ο Χανιώτης που σχεδιάζει για την Google

 

 

Η δουλειά του μαθητή της Β΄ τάξης του 7ου Γυμνασίου Χανίων Αντώνη Πετριτάκη ήταν μια από τις 60 προτάσεις που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 8.200 σε όλη την Ελλάδα στo πλαίσιo του διαγωνισμού της Google με την ονομασία “Doodle 4 Google”.

Το σχέδιο του Χανιώτη μαθητή πέρασε στη δεύτερη φάση μαζί με άλλα 15 σχέδια για μαθητές Γυμνασίων ξεχωρίζοντας πραγματικά για τη μοναδικότητά του.

«Μας είπε η κα Σίνου η καθηγήτριά τον εικαστικών για τον διαγωνισμό της Google και αποφάσισα να συμμετάσχω. Μου αρέσει η ζωγραφική και το σχέδιο και ήταν κάτι που ήθελα να κάνω» εξηγεί στα “Χ.Ν.” ο Αντώνης.

Η καλλιτεχνική φλέβα στην οικογένεια του είναι ισχυρή και ξεκινάει από τον παππού του στην Αθήνα, που ασχολείται με τη γλυπτική, ενώ ο άλλος παππούς του που ζει στην Παλιόχωρα των Χανίων, ήταν η έμπνευσή του για τη θεματολογία της ζωγραφιάς του.

«Ο παππούς μου στην Παλιόχωρα πηγαίνει κάθε μέρα στο καφενείο. Τον έχω παρατηρήσει να πηγαίνει, να κάθεται, να συζητάει. Είναι μια συνηθισμένη εικόνα για την Ελλάδα. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και να πας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις ψάθινες καρέκλες σε μια γωνιά, ένα κατάστημα, ένα καφενείο. Ετσι προσάρμοσα τη ζωγραφιά σε αυτήν την εικόνα» λέει ο μαθητής που δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να μπει στη Σχολή Καλών Τεχνών ή στην αρχιτεκτονική αφού του αρέσει πάρα πολύ αυτή η ενασχόληση.

«Μου πήρε τρεις ημέρες περίπου να το σχεδιάσω, να το διορθώσω, να κάνω κάποιες προσθήκες. Γιατί ήμουν από αυτούς που πέρασε στη δεύτερη φάση; Δεν ξέρω ίσως επειδή τα άλλα σχέδια είχαν περισσότερα έντονα χρώματα, ενώ το δικό μου, επέλεξα να είναι πιο ανοικτό, πιο φωτεινό. Μακάρι να τα καταφέρω και στη δεύτερη φάση αν και είναι σίγουρα δύσκολο» είναι τα λόγια του Αντώνη.

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

Το σχέδιο του μαθητή του 7ου Γυμνασίου έχει μια σειρά από συμβολισμούς. “Οι καρέκλες που ζωγράφισα έχουν σχέση και με τους ανθρώπους. Δηλαδή η κάθε καρέκλα συμβολίζει και έναν άνθρωπο” εξηγεί ο μαθητής.

Η ψηφοφορία συνεχίζεται

Για όσους θέλουν να ψηφίσουν για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα: http://www.google.gr/doodle4google/vote.html.

Η Google καλεί όλους να ψηφίσουν online τα αγαπημένα τους doodles. Η ψηφοφορία, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου θα διαρκέσει  έως τις 7 Μαΐου 2013 και κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ένα doodle από κάθε κατηγορία/ηλικιακή ομάδα.

Με βάση τα αποτελέσματα της online ψηφοφορίας θα αναδειχθούν οι 4 εθνικοί φιναλίστ, ένας από κάθε ομάδα.

 

Πηγή: gelamou.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ