O Κούγιας στο enikos.gr: Γι’ αυτό άφησα τη Βίκυ…

O Κούγιας στο enikos.gr: Γι’ αυτό άφησα τη Βίκυ…

Ρεπορτάζ: Τάνια Μαρκουτσά

«Θεωρώ τον εαυτό μου ανεπαρκή» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στο enikos.gr εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη. «Γιατί ενώ είμαι επαρκής τόσα χρόνια» συνέχισε « στην υπόθεση αυτή νιώθω να με εξευτελίζουν τα δικαστήρια.» Όπως είπε οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι έξω από την κοινή δικαστική λογική και ως απόδειξη ανέφερε μια σειρά άλλων περιπτώσεων. «Δεν μπορεί να είναι χιλιάδες κοινοί εγκληματίες εκτός των φυλακών και να μην είναι η Βασιλική Τσοχατζοπούλου. Δεν μπορεί να είναι εκτός φυλακών ο Μάκης Ψωμιάδης που ενώ έχει καταδικασθεί για 18 χρόνια, την επομένη κιόλας, για λόγους υγείας ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του χωρίς να έχει καθαρογραφεί η απόφαση».  

«Σε άλλες υποθέσεις αυτοί οι ισχυρισμοί γίνονται δεκτοί , τι συμβαίνει με την κυρία Τσοχατζοπούλου και δεν γίνονται δεκτοί» αναρωτήθηκε για να επισημάνει ο ίδιος ότι εκτός του επικοινωνιακού « του οποίου έχουν ανάγκη κάποιοι πολιτικοί» όπως είπε, κατά τα άλλα κανένας άλλος λόγος  δεν υπάρχει για να κρατείται στις φυλακές.

Στην ερώτηση πώς είναι σήμερα η κατάσταση της υγείας της Βίκυς Σταμάτης απάντησε: ‘Ένα ναυάγιο της ζωής είναι η κυρία Τσοχατζοπούλου, είναι ντροπή να μένει στις φυλακές η κυρία Τσοχατζοπούλου και θα τολμήσω και κάτι άλλο, και η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου με τα τρία παιδιά σαν μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας…»

Τέλος, σκοπός της παραίτησής τους είναι όπως είπε να αφυπνίσει τους έντιμους δικαστές».

Ακούστε το ηχητικό

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ