Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ καταγγέλλει πιέσεις και απειλές από τη διοίκηση – “Θα σας στείλουμε εκδότες”

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Όπως καταγγέλλει ο Σπύρος Ρεβύθης, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με πιέσεις, ακόμη και απειλές, προσπαθεί να πείσει συναδέλφους του να καταθέσουν ως μάρτυρες σε δικαστήριο για υπόθεση με την οποία δεν έχουν εμπλοκή.

“Στις 4/1/2022, μας γνωστοποιήθηκε ότι με εντελώς αντιδεοντολογικό τρόπο, που δεν αρμόζει σε μια εταιρεία με το κύρος της ΣΤΑΣΥ, απαιτήθηκε από διευθυντές της εταιρείας να καταθέσουν ως μάρτυρες σε υπόθεση που οι ίδιοι δεν είχαν καμία εμπλοκή.

Το πολύ σοβαρό ατόπημα κατά τη γνώμη μας είναι ότι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν πιέσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο και τη γενική διευθύντρια λειτουργίας, ακόμη και σε σχέση με τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν.

“Θα σας στείλουμε εκδότες” είπαν στους διευθυντές που τους ζητήθηκε να καταθέσουν παρά τη θέλησής τους, ως μη έχοντας γνώση επί του θέματος.

Δηλαδή ότι θα πάψουν από τα καθήκοντά τους, σε θέσεις ευθύνης, σε περίπτωση που δεν δεχθούν να προσέλθουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες.  Αξίζει να τονιστεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν είχαν γνώσεις επί του θέματος και ότι αυτά που καλέστηκαν να καταθέσουν τους τα απέστειλαν ως έτοιμο κείμενο οι νομικοί της ΣΤΑΣΥ.

Ως εκ τούτου από τη στιγμή που όπως καταγγέλλεται, υπάρχουν απειλές σε εργαζομένους που ασκούν τα καθήκοντά τους, αυτομάτως φαίνεται ότι δημιουργείται ένα κλίμα αστάθειας, που δεν επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της ΣΤΑΣΥ.

Ουδέποτε στα χρονικά της εταιρείας, έχουν πιεστεί ή απειληθεί με τέτοιον τρόπο εργαζόμενοι για να καταθέσουν σε δικαστήριο ή σε κάποιο άλλο δημόσιο φορέα παρά τη θέλησή τους, καθ’ υπόδειξη και κατά παραγγελία της εκτελεστικής διοίκησης” καταγγέλλει ο Σπύρος Ρεβύθης, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στο Δ.Σ. της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ζητεί η συγκεκριμένη υπόθεση να εισαχθεί ως θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ για το 2022, που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

ΣΤΑΣΥ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ