ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέα ντοκουμέντα “καίνε” τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ – Η λοκομοτίβα έκανε εργασίες δίπλα σε επιβάτες

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως σχετικά με τη λοκομοτίβα λείανσης, που “πρωταγωνίστησε” στο δυστύχημα που έγινε στον ΗΣΑΠ και στοίχισε τη ζωή στον 41χρονο εργοδηγό.
Στο βίντεο που αποκαλύπτει το enikos.gr, φαίνεται η συγκεκριμένη μηχανή να κάνει εργασίες, ενώ στην αποβάθρα βρίσκονται επιβάτες και κυκλοφορούν κανονικά συρμοί.
Το ενδιαφέρον είναι πως η συγκεκριμένη λειαντική μηχανή έχει πιστοποίηση και πρέπει να κάνει εργασίες μόνο εφόσον το δίκτυο είναι κενό από επιβάτες και τρένα, όπως τονίζει ο Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο ΔΣ της ΣΤΑ.ΣΥ., Σπύρος Ρεβύθης.
ΗΣΑΠ Δυστύχημα
Οι εργαζόμενοι, καταγγέλλουν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος, Νίκος Χαιρέτας, αψήφησε τις οδηγίες του κατασκευαστή, αλλά και όσα αναγράφονται στη σύμβαση, καθώς γινόταν χρήση και συντήρηση από τη λειαντική μηχανή σε ολόκληρη την γραμμή 2, ενώ οι επιβάτες περίμεναν τον επόμενο συρμό.

Στο βίντεο φαίνονται οι σπίθες αλλά και ο καπνός που δημιουργείται κατά τη διάρκεια των εργασιών, λίγα μέτρα μακριά από το επιβατικό κοινό. Κάτι που δείχνει πως κανείς δεν ήλεγχε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούνταν οι συγκεκριμένες εργασίες.

“Φανταστείτε μόνο εάν συνέβαινε ατύχημα στη γραμμή 2, όπως έγινε στην γραμμή 1 του ΗΣΑΠ, και μέσα στα τούνελ και τους σταθμούς, υπήρχαν επιβάτες και εργαζόμενοι” σημειώνει ο κ. Ρεβύθης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

μηχανή λείανσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ