Ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με ιδιαίτερες αναφορές στον απερχόμενο περιφερειάρχη και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, στον προγραμματισμό της τελευταίας πενταετίας αλλά και στην ανάγκη να δοθεί συνέχεια στις παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν γεμάτη η παρθενική ομιλία του κ. Φάνη Σπανού μέχρι τώρα αντιπεριφερειάρχη της Ευβοίας, και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς ανακοινώνοντας από τη Λαμία την κάθοδό του στις εκλογές .

Στο κατάμεστο εργατικό κέντρο της Λαμίας ο Φάνης Σπανός επανέλαβε αρκετές φορές στόχους και αποτελέσματα της περιόδου που ολοκληρώνεται σημειώνοντας πως “είναι ανάγκη να μη χαθεί ούτε 1 ώρα δουλειάς και να συνεχίσει η Περιφέρεια την πετυχημένη πορεία που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια»μ όπως είπε.

«Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του συνδυασμού του προσδιορίζοντας σημειολογικά πως αποτελεί συνέχεια του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη που είχε τίτλο «Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας».

Ο κ. Φάνης Σπανός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει στην περιφέρεια και να γίνουν και οι ίδιοι μέρος αυτής της προσπάθειας ανεξάρτητα από την κομματική ιδεολογική τους ταυτότητα . Προσδιόρισε ακόμη ότι «ο χαρακτήρας του συνδυασμού του θα είναι καθαρά αυτοδιοικητικός» και δεσμεύτηκε ότι στο επίκεντρο των επιλογών του έχει θέσει ήδη «την καθημερινότητα των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής» όπως χαρακτηριστικά είπε .

Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του οι ήταν οι αναφορές στον προγραμματισμό και τα έργα τα οποία υλοποιήθηκαν αυτή την περίοδο ή προγραμματίστηκαν για να εκτελεστούν . Σημείωσε την ανάγκη να υπάρχει αποτελεσματικότητα στης παρεμβάσεις καλώντας συγχρόνως τους πολίτες σε μια ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης που είχαν προσυπογράψει από την περίοδο του Κώστα Μπακογιάννη . Ανάμεσα στις προτεραιότητές τις οποίες διακήρυξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ήταν η ανάγκη «να μεγαλώσει κι άλλο η πίτα αλλά και να μοιραστεί δίκαια και σωστά» όπως είπε ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε «ειδικό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα με στόχευση τις ξένες επενδύσεις». Έκανε αναφορά στην ανάγκη «να υπάρξει ένα δομημένο φιλικό περιβάλλον και δεκτικό προς τις νέες τεχνολογίες» και σημείωσε με νόημα πως «σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις ενάντια σε κάθε είδους αποκλεισμό, κοινωνικό γεωγραφικό και οικονομικό. Έχουμε στόχο να μεγιστοποιήσουμε την υπεραξία από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας αλλά έχουμε χρέος όπως είπε να μεριμνήσουμε έτσι ώστε να διαχυθούν όλα αυτά τα οφέλη σε κάθε πολίτη».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για τη Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός στάθηκε ιδιαίτερα στον υπερκομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού του τονίζοντας ότι «υπάρχουν στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα».

Παρών κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας ήταν και ο Κώστας Μπακογιάννης όλοι οι αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη του συνδυασμού πολλοί εκ των οποίων θα είναι και πάλι υποψήφιοι με τον Φάνη Σπανό ενώ παρόντες ήταν και οι ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Στερεά Ελλάδα, δήμαρχοι αλλά και γενικότερα άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ