Ο “ανεπανάληπτος” Τόλης Βοσκόπουλος: Μια πορεία με επιτυχίες και ο έρωτας με την Άντζελα Γκερέκου

Ήταν 19 Ιουλίου του 2021 όταν η Ελλάδα πάγωσε με την είδηση του θανάτου του “Πρίγκιπα” του ελληνικού τραγουδιού, Τόλη Βοσκόπουλου. Ο σπουδαίος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 81 ετών. Νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Για ολόκληρες δεκαετίες βρισκόταν στην κορυφή του λαϊκού τραγουδιού με τους φανατικούς θαυμαστές του να τον αποκαλούν “Πρίγκιπα”. Ήταν παντρεμένος με την Άντζελα Γκερέκου και μαζί είχαν αποκτήσει μία κόρη.

Οι επιτυχίες του πολλές και τεράστιες. “Ανεπανάληπτος”, “Δυο καρδιές”, “Μα εγώ αγαπώ μία”, “Και εσύ θα φύγεις”, “Γλυκά πονούσε το μαχαίρι”, “Οι άντρες δε μιλούν πολύ”, “Πριν χαθεί το όνειρο μας”, “Αγωνία” είναι λίγα από τα τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία.

Γεννήθηκε στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην Κοκκινιά και ήταν το τελευταίο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα-βήμα» του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Αγωνία» τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Είχε ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

Στην ιστορία έχει μείνει η συνεργασία του με τον Στράτο Διονυσίου. Μάλιστα όταν οι δύο καλλιτέχνες τραγουδούσαν στη Θεσσαλονίκη, ένα απόγευμα αποφάσισαν να πάνε να παίξουν μπιλιάρδο. Η αγάπη του κόσμου για τα λαϊκά είδωλα ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε λίγη ώρα έξω από τη καφετέρια είχαν μαζευτεί χιλιάδες θαυμαστές με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να μπορέσουν να βγουν από το μαγαζί.

Εμφανίσεις sold out για 35 χρόνια – Λατρεύτηκε σαν… θεός

Για παραπάνω από 35 χρόνια όλες του οι εμφανίσεις ήταν sold-out με τον Τόλη Βοσκόπουλο να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές. Τη δεκαετία του 1980 ο Τόλης Βοσκόπουλος θα καθιερωθεί ως “Πρίγκιπας” του ελληνικού τραγουδιού με φανατικούς θαυμαστές που κάνουν κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο ενώ παράλληλα κάνουν κράτηση στα κέντρα που εμφανίζεται με το μήνα προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση, κοντά στο είδωλο τους.

Τόλης Βοσκόπουλος

 

Η πολυτάραχη ζωή και οι τέσσερις γάμοι

Στην ιστορία έχει μείνει το ειδύλλιο του με την τραγουδίστρια Δούκισσα της οποίας ήταν μουσικός και παρτενέρ αλλά και με την γνωστή ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη με την οποία έπαιξαν μαζί στο θρυλικό μιούζικαλ “Εραστές του ονείρου”.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε κάνει τέσσερις γάμους. Παντρεύτηκε πρώτα τη Στέλλα Στρατηγού (1960 – 1965), ύστερα την Μαρινέλλα (1973 – 1981), μετά την Τζούλια Παπαδημητρίου, με την οποία είχε μία κόρη, τη Χαρά (1986), η οποία το 2021 αναγνωρίστηκε επισήμως από το δικαστήριο ότι δεν είναι δικό του παιδί.

 

Στις 2 Αυγούστου του 1996 παντρεύεται στην Κέρκυρα με κουμπάρο τον δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ την ηθοποιό και σημερινή πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου. Μαζί απέκτησαν μία κόρη, τη Μαρία, που γεννήθηκε το 2001.

Η συνεργασία του Τόλη Βοσκόπουλου με τον Γιώργο Ζαμπέτα και το τραγούδι που έφερε την καταξίωση

Το πρώτο τραγούδι που έδωσε ο Γιώργος Ζαμπέτας στον Τόλη Βοσκόπουλο και με το οποίο ήρθε η επιτυχία και η καταξίωση ήταν η “Αγωνία”. Μάλιστα, είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που σε μικρό χρονικό διάστημα πέτυχε περισσότερες από 300.000 πωλήσεις, ενώ όλοι αποκαλούσαν τον Τόλη Βοσκόπουλο “ο κ. Αγωνία” καθώς γνώριζαν το τραγούδι αλλά όχι το όνομα του ερμηνευτή. Το τραγούδι ήταν σε μουσική του Γιώργου Ζαμπέτα και στίχους του Χαράλαμπου Βασιλειάδη, και κυκλοφόρησε το 1968, ενώ “‘έντυσε” μουσικά την ομότιτλη δραματική ταινία του 1969 με πρωταγωνιστές τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Ελένη Ανουσάκη, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Κωστελέτου.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έγινε από τους πρώτους καλλιτέχνες που σηκώθηκαν από την καρέκλα και καθιέρωσαν νέο τρόπο διασκέδασης στη νυχτερινή ζωή.

Οι τέσσερις συνεντεύξεις του Τόλη Βοσκόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου που έγραψαν ιστορία

Ήταν το 1995 όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος συνάντησε τηλεοπτικά τον Νίκο Χατζηνικολάου σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, που έφυγε σήμερα από τη ζωή γράφοντας τη δική του ιστορία στο λαϊκό τραγούδι, είχε μιλήσει στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” για όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του, της πορείας του και για τις γυναίκες που τον ‘σημάδεψαν’.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, είχε αναφερθεί στη σχέση που είχε με τους γονείς του, καθώς ήταν το 25ο παιδί της οικογένειας και το μοναδικό αγόρι. Όπως είχε αποκαλύψει, ο πατέρας του, στον οποίο είχε αδυναμία, έκανε παιδιά μέχρι να “πετύχει” τελικά το αγόρι.

“Τα παιδιά όταν βγαίνουν από την κοιλιά της μάνας τους κλαίνε. Εγώ τραγούδησα” ανέφερε, θέλοντας να δείξει πως ήταν γεννημένος για το τραγούδι.

Ακολούθησαν ακόμη τρεις συνεντεύξεις του “πρίγκιπα” του ελληνικού τραγουδιού στον Νίκο Χατζηνικολάου, που έγραψαν ιστορία στην τηλεόραση. Οι συνεντεύξεις προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηνικολάου.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τόλη Βοσκόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου τον Φεβρουάριο του 1995

Η συνέντευξη του Τόλη Βοσκόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου τον Δεκέμβριο του 1998

Η συνέντευξη του Τόλη Βοσκόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου το 2000

Η συνέντευξη του Τόλη Βοσκόπουλου στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω τον Μάρτιο του 2001

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ