Νοσοκομείο Σαντορίνης: Σορός βρέθηκε σε σήψη, μέσα στον νεκροθάλαμο – Τι δηλώνουν στο enikos.gr η διοίκηση και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο Σαντορίνης, μετά την διαπίστωση ότι η σορός ενός 53χρονου άνδρα βρισκόταν σε σήψη, μέσα στον νεκροθάλαμο.

Ο άτυχος άνδρας κατέληξε ύστερα από ανακοπή την Κυριακή, ενώ διετάχθη ιατροδικαστική εξέταση και οδηγήθηκε στον νεκροθάλαμο, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Ωστόσο, όταν ξεκίνησε η διαδικασία ώστε η σορός να παραληφθεί για την ταφή, διαπιστώθηκε ότι η σορός βρισκόταν σε σήψη.

Όπως αναφέρει στο enikos.gr η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελένη Μπορμπουδάκη ο θάνατος του ασθενούς επιβεβαιώθηκε στις 10:40 το πρωί της Κυριακής και η σορός τοποθετήθηκε από τραυματιοφορέα σε ψυγείο στο νεκροθάλαμο, που λειτουργούσε κανονικά εκείνη την ώρα. Το γεγονός ότι στη συνέχεια η σορός εντοπίστηκε σε σήψη, μάλλον οφείλεται σε αυξομείωση της τάσης του ψυγείου, εξηγεί.

Η κ. Μπορμπουδάκη σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διερεύνησης του περιστατικού και αναμένεται η αναφορά των εργαζομένων της τεχνικής υπηρεσίας, ενώ από την πρώτη στιγμή έχει ενημερώσει την εισαγγελία για το περιστατικό. «Ακολουθούμε την νόμιμη διαδικασία, εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Σε πρώτη φάση, αναμένουμε τις αναφορές των εργαζομένων. Θα πρέπει πρώτα να υπάρχει ένα πόρισμα για να δούμε, εάν υπάρχουν ευθύνες και για ποιους», σημείωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή το ψυγείο του νεκροτομείου λειτουργεί κανονικά και δεν έχει διαπιστωθεί πρόβλημα σε κάποια άλλη σορό. Η κ. Μπορμπουδάκη υπογράμμισε πως έχει μιλήσει και με την οικογένεια του θανόντα, ενώ ως ένδειξη σεβασμού στον νεκρό το κόστος για την μεταφορά της σορού και την διαδικασία του ενταφιασμού θα καλυφθεί από το νοσοκομείο.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο είναι εντελώς ακάλυπτο

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δηλώνει στο enikos.gr ότι «όλα τα νοσοκομεία έχουν έναν νεκροτόμο, που ελέγχει την κατάσταση και λειτουργία του νεκροθαλάμου. Το νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν έχει τέτοιον. Δεν έχει ούτε καρδιολόγο, παθολόγο,  αναισθησιολόγο, μικροβιολόγο. Είναι εντελώς ακάλυπτο».

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, από την στιγμή που διαπιστώθηκε ότι η σορός ήταν σε σήψη «η διοίκηση προσπαθεί να τα ρίξει στην τεχνική υπηρεσία, που δεν έχει ευθύνη».

Αν ήταν χαλασμένο το μοτέρ, οι συντηρητές της τεχνικής υπηρεσίας ούτε ψυκτικό δεν έχουν ώστε να το φτιάξουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

«Το ζήτημα είναι ότι ένας νεκρός άνθρωπος βρέθηκε σε σήψη και οι δικοί του, πέρα από τον πόνο τους βλέπουν κι αυτό σαν εικόνα. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, τι διοίκηση είναι αυτή που θέλει να στείλει στον εισαγγελέα εργαζόμενους, που δεν φταίνε;» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ