Νίτσα Μαρούδα: Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στην ηθοποιό

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς και φίλοι είπαν σήμερα το «τελευταίο αντίο», στην Νίτσα Μαρούδα, στο κοιμητήριο Χαλανδρίου. Η γλυκύτατη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που έγραψε ιστορία στους δεύτερους ρόλους πέθανε από ανακοπή, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Βαθιά συντετριμμένοι ο γαμπρός της Βαγγέλης Μεΐμαράκης, και η κόρη της Ιωάννα Κολοκοτά παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία.


Με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα μάτια οι εγγονές της Νίτσας Μαρούδα, Ελίνα και Ρένα ξεπροβόδισαν την γιαγιά τους, το μεσημέρι, μετά την ακολουθία.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο νεκροταφείο Χαλανδρίου για να συνοδέψει την ηθοποιό στην τελευταία της κατοικία.

Η ξεχωριστή καριέρα

Η Νίτσα Μαρούδα ήταν από τις πιο γνωστές δευτεραγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου. Είχε παίξει σε πολλές ταινίες, με τη συμμετοχή της στο “Δεσποινίς Διευθυντής” ως το φλερτ του Αλέκου Αλεξανδράκη να ξεχωρίζει.

Η πιο χαριτωμένη δευτεραγωνίστρια ηθοποιός της δεκαετίας του ’60 στο ελληνικό σινεμά, η Νίτσα Μαρούδα, 40 χρόνια μετά την δήλωσή της ότι αποφάσισε να ξεκουραστεί, έριξε οριστικά την αυλαία της ζωής της.

Δείτε το αφιέρωμα της ΕΡΤ στην αγαπημένη ηθοποιό.

Η Ελένη Μαρούδα πήρε, στη δεκαετία του 80, μια μεγάλη απόφαση, στην οποία έμεινε πιστή μέχρι τέλους.  Να φύγει από το καλλιτεχνικό προσκήνιο, αφήνοντας ουσιαστικά χώρο στον γαμπρό της, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο ανερχόμενος τότε αστέρας της πολιτικής σκηνής και μετέπειτα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε παντρευτεί την Ιωάννα, την κόρη της Νίτσας Μαρούδα η οποία σκέφτηκε ότι καλό ήταν να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, για αρχίσει χωρίς περιττά σχόλια, συνδέσεις και παραλληλισμούς τη ζωή της, η οικογένεια της κόρης της. Κι έτσι έγινε.

Ευτυχώς, επί τουλάχιστον 22 χρόνια ως τότε η Ελένη Μαρούδα είχε φροντίσει να χτίσει σημαντική καριέρα στο σινεμά, κατακτώντας το κοινό με τα αθώα της μάτια και το ερωτικό της πρόσωπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ