Νίκος Αργυριάδης: Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο γιατρός και αγωνιστής της Αριστεράς

Tην τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών ο γιατρός Νίκος Αργυριάδης έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Ο εκλιπών ήταν αγωνιστής της Αριστεράς, ενώ είχε υπάρξει μέλος του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος ήταν ο Νίκος Αργυριάδης

Ο Νίκος Αργυριάδης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1960. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1978. Υπηρέτησε σαν αγροτικός γιατρός το 1986-87. Απέκτησε τον τίτλο του Μαιευτήρα Γυναικολόγου το 1993 από την Β’Πανεπ/κη Μ/Γ κλινική του ΑΠΘ, όπου εργάστηκε σαν Επιστημoνικός συνεργάτης μέχρι το 2000 και στη συνέχεια αναδείχθηκε διδάκτορας. Από το 1993 εργαζόταν ως μαιευτήρας-γυναικολόγος στο ιδιωτικό του ιατρείο στις Σέρρες.

Διετέλεσε μέλος της ΚΝΕ, του ΚΚΕ, του ΣΥΝ, και του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο είναι μέλος της Ν.Ε. Σερρών, υπεύθυνος της θεματικής Υγείας ενώ ασχολείται και με το προσφυγικό και την Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σερρών και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών εκπροσωπώντας τον ΣΥΝ για μια τετραετία. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ το 1996 και του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015.

Ανδρέας Ξανθός: Οδυνηρή απώλεια ενός ξεχωριστού συντρόφου, συναδέλφου και φίλου

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, με μια συγκινητική ανακοίνωση κάνει λόγο για μια οδυνηρή απώλεια ενός ξεχωριστού συντρόφου, συναδέλφου και φίλου.

«Άλλη μια οδυνηρή απώλεια ενός ξεχωριστού συντρόφου, συναδέλφου και φίλου από τα φοιτητικά χρόνια στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Ο πολυαγαπημένος μας Νίκος Αργυριάδης δεν είναι πια μαζί μας.

Η Ιατρική κοινότητα, η Αριστερά και η κοινωνία των Σερρών, είναι πολύ φτωχότερες. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ευγένεια, το ήθος, την ανιδιοτέλεια και την αφοσίωση στην υπεράσπιση των αδύναμων, του δημόσιου Συστήματος Υγείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τελευταία γλυκιά ανάμνηση η συντροφιά του στην περιοδεία στις Δομές Υγείας του νομού Σερρών και το μεγαλείο ενός ανθρώπου που δίνει μια άνιση μάχη με σθένος και αξιοπρέπεια.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά του και στους οικείους του».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ