Νίκη για την κόρη του Μίκη – Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο “Θεοδωράκης”

Με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο “Θεοδωράκης” με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Της Άννας Κανδύλη

Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά το αίτημα που είχε καταθέσει σε βάρος του 54χρονου η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου να απαγορευτεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην αίτησή της, ο συγκεκριμένος: «αυτοπροβάλλεται  και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη.

Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος , δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας  και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα  και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης  πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως  να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως  προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει  στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος  επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος.

Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού η αίτηση, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου  και δη του βασικού στοιχείου αυτής , δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου  από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης  του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο.

Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος  από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών  και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…».

Μίκης Θεοδωράκης: Τεστ DNA δηλώνει πως θα κάνει ο 54χρονος

Στη διαδικασία παρέστη και ο Νίκος Κουρής, ο οποίος, χθες, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους

Προσερχόμενη στο δικαστήριο, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ανέφερε ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό μουσικό παραγωγό με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή στο παρελθόν για μία ενδεχόμενη συνεργασία στο ραδιόφωνο και έκτοτε δεν είχαν άλλη επικοινωνία.

Ερωτηθείσα γιατί καταθέτει τώρα τα ασφαλιστικά μέτρα, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη είπε πως μετά τον θάνατο του μουσικοσυνθέτη προφανώς θέλει να διεκδικήσει κληρονομικά δικαιώματα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Νίκος Κουρής Μίκης Θεοδωράκης

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.