Νέο Ηράκλειο: Οι ανήλικοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν για την επίθεση σε συνομηλίκους τους

Οι περισσότεροι από τους 12 ανήλικους που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για ληστεία και σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκων στο Νέο Ηράκλειο, είναι σεσημασμένοι για αδικήματα οπαδικής φύσεως.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού Η.Σ.Α.Π. στο Νέο Ηράκλειο Αττικής επιτέθηκαν σε δύο ανηλίκους περίπου 20 άτομα. Τους χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο τους το σώμα και στο κεφάλι και τελικά αφαίρεσαν από το ένα αγόρι ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, καθώς και προσωπικά αντικείμενα.

Λίγη ώρα πριν από το περιστατικό, σε πολύ κοντινό σημείο είχε προηγηθεί περιστατικό διαπληκτισμού και χειροδικίας σε βάρος του αγοριού και των δύο φίλων του.

Τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και στη συνέχεια ο ένας στο «Ιπποκράτειο» για την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το ένα παιδί έφερε “κάταγμα δεξιάς άκρας χειρός, κακώσεις στην κεφαλή, εκδορά στη μετωπιαία χώρα, εκχύμωση σε αμφότερες τις κογχικές χώρες, υπόσφαγμα αριστερού οφθαλμού, εκχύμωση με οίδημα στην αριστερή ζυγωματική χώρα και εκχύμωση στην πρόσθια επιφάνεια του πτερυγίου του αριστερού ωτός”, ενώ ο άλλος έφερε “κακώσεις στην κεφαλή, εκδορά στη μετωπιαία χώρα, εκδορά στο τριχωτό της κεφαλής, μικροεκδορές στην ινιακή χώρα όπισθεν του δεξιού ωτός, εκχύμωση στη δεξιά κογχική χώρα, εκδορά στη δεξιά ζυγωματική χώρα, οίδημα στα χείλη, εκχύμωση στο άνω χείλος και εκδορά στο κάτω χείλος”.

Οι ανήλικοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν

Το πρωί της Δευτέρας 15/1 οι περισσότεροι από τους ανήλικους φερόμενους δράστες προσήχθησαν από αστυνομικούς που τους αναζήτησαν στα σπίτια του, συνοδεία των γονέων τους.

Όσοι κατηγορούμενοι δεν βρέθηκαν στα σπίτια τους, έπειτα από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία προσήλθαν ενώπιον των Αρχών μερικές ώρες αργότερα.

Όλοι οι ανήλικοι ζήτησαν και έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ πήραν και προθεσμία για να απολογηθούν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ