Νέο Ηράκλειο: Φίλος της οικογένειας αποκαλύπτει ποιο ήταν το παράπονο του πατέρα

Συγκλονισμένοι είναι οι γείτονες της οικογένειας στο Νέο Ηράκλειο για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες με τα δύο αδέλφια. Ο 35χρονος και η 30χρονη αδελφή του, βρέθηκαν νεκροί μέσα στο δώμα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν, με τραύματα από όπλο. Δίπλα τους ήταν πεσμένη μία καραμπίνα, ενώ στην τσέπη της ζακέτας του αδελφού βρίσκονταν δύο ιδιόχειρα σημειώματα, στα οποία δήλωναν την απόφασή τους να αυτοκτονήσουν, λέγοντας ότι οι ίδιοι έχουν αυτή την ευθύνη.

Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή “δείχνουν” ότι η 30χρονη ήταν εκείνη που πυροβόλησε τον αδελφό της και στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα προς το πρόσωπό της και πάτησε την σκανδάλη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα δύο αδέλφια είχαν αποφασίσει από κοινού να βάλουν τέλος στη ζωή τους και το πρωί της Τρίτης υλοποίησαν το σχέδιό τους. Περισσότερες απαντήσεις, ωστόσο, αναμένεται να δοθούν όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Νέο Ηράκλειο: Τι είπε ο πατέρας στον φίλο της οικογένειας λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία

Ένας γείτονας και φίλος της οικογένειας κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για τις δύσκολες στιγμές, που βίωναν τα παιδιά και ο πατέρας τους, έπειτα από τον θάνατο της μητέρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε, μάλιστα, και το παράπονο που του είχε εκφράσει ο πατέρας τους, λίγες μόλις ημέρες πριν από την ασύλληπτη τραγωδία.

“Νιώθω αρκετά λυπημένος γιατί δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Ήταν και είναι μια πάρα πολύ καλή οικογένεια, οι σχέσεις με τη  γειτονιά ήταν ευχάριστες και εξεπλάγην εγώ και όλη η γειτονιά” είπε αρχικά ο κ. Γιάννης, εξηγώντας ότι η οικογένεια διαμένει χρόνια τώρα στην περιοχή και το σπίτι το είχαν φτιάξει οι δύο γονείς. Αναφερόμενος στην μητέρα, η οποία πέθανε από καρκίνο πριν από μερικούς μήνες, τόνισε ότι “ήταν μια δυναμική γυναίκα, ένας ‘ογκόλιθος’ για την οικογένεια. Η απουσία της προκάλεσε μια θλίψη στην οικογένεια, κάτι το οποίο θεωρώ πως ήταν φυσιολογικό… Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της ήμασταν κοντά, είχαμε μια ιδιαίτερη επικοινωνία”.

Η γειτονιά έμεινε άφωνη και θα παραμείνει έτσι για καιρό, μετά τα όσα συνέβησαν χθες το πρωί, τονίζει. Μιλά, επίσης, για την πρόσφατη συζήτηση που είχε με τον πατέρα της οικογένειας, όταν τον συνάντησε στη λαϊκή. Όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης, ο πατέρας του είχε πει πως “έχω παράπονο που θα παντρευτεί το παιδί και δεν θα δει η Μαρία ένα εγγονάκι”.

“Σταδιακά έβλεπα τα δύο αδέλφια να τον επισκέπτονται για έναν καφέ. Τα καμάρωνα, τι αγαπημένα παιδιά που ήταν. Εκπλαγήκαμε με το συμβάν”, προσθέτει ο γείτονας.

Τα δύο αδέλφια βρήκε νεκρά ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε στο δώμα να δει τι συμβαίνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να σπάσουν το παράθυρο, προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό, όπου εντόπισαν τα άψυχα σώματα του 35χρονου και της 30χρονης.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η οικογενειακή τραγωδία, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ