Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Νέα ανάρτηση από τον Γρηγόρη Λέων – Η βιβλιογραφία και το μήνυμα

Μία νέα ανάρτηση στα social media σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο Γρηγόρης Λέων επικαλείται την βιβλιογραφία και συγκεκριμένα το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, σχετικά με τα όσα επιφέρει η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Γρηγόρης Λέων

Αναλυτικά, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:
-Βραδυκαρδία
-Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της
-Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (EEG)
Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση.
Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης”.

 

Η Αγγελική Τσιόλα για τον θάνατο των τριών παιδιών – Τι λέει για τα εργαστηριακά αποτελέσματα και το πόρισμα

Την ενόχλησή της για τα όσα λέγονται και γράφονται σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, εκφράζει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία ξεκαθαρίζει ότι τα εργαστήρια θα «δείξουν» μετά από 10-15 ημέρες.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών τόνισε πως: «Διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά ότι έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις γύρω από τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας που οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση της έρευνας για τα αίτια του θανάτου της. Είναι ν’ απορεί και να εξίσταται κανείς… Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ακόμη δεν υπάρχει εργαστηριακό αποτέλεσμα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις;».

Η ίδια επανέλαβε ότι «καλό είναι να τηρούμε στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης επιτροπής των συναδέλφων μου».

ιατροδικαστής Τσιόλα

Σύμφωνα με τη δική της εκτίμηση, αυτό θα συμβεί τις επόμενες 10-15 μέρες με την εξής διευκρίνιση: «Ο χρόνος της έκδοσης του πορίσματος είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με το Εργαστήριο που κάνει τις ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις. Ο επιστημονικός χρόνος, όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικός από τον επικοινωνιακό…».

Η έμπειρη ιατροδικαστής προχωράει και σε μία ακόμη καίρια επισήμανση: «Η δική μας δουλειά είναι να κινούμεθα αυστηρά και μόνο στο επιστημονικό πεδίο. Ως εκ τούτου, όσοι ασχολούνται με την υπόθεση, το σώφρον είναι να μην συμπληρώνουν κανένα κενό με την φαντασία τους και με σενάρια…».

Το τασάκι με γόπες και η νοσηλεία της Τζωρτζίνας στην εντατική

H υπόθεση-θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, παραμένει στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα έχασαν τη ζωή τους αιφνίδια, κάτω από συνθήκες αδιευκρίνιστες, που διερευνώνται από τις ιατροδικαστικές αρχές. Παράλληλα πραγματοποιείται αστυνομική έρευνα για την συγκλονιστική υπόθεση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” στο Mega, μεταδόθηκαν και νέες πληροφορίες σχετικά με την Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί της οικογένειας που πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Άρια Καλύβα, το κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Ρίου το 2014, γιατί είχε καταπιεί ένα τασάκι γόπες και είχε υποστεί δηλητηρίαση. Η Τζωρτζίνα ήταν μόλις ενός έτους, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

“Πήγε στο νοσοκομείο έχοντας ένα ατύχημα. Είχε καταπιεί σχεδόν ένα τασάκι γόπες και τότε χρειάστηκε να παραμείνει στην εντατική για περίπου ένα μήνα”, είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αυτό το πολύ ταλαιπωρημένο παιδάκι, είχε επαφή με κάποιο νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα η Σίσσυ Χρηστίδου είπε στον τηλεοπτικό αέρα ότι πολύ στενό μέλος της οικογένειας επικοινώνησε με την εκπομπή, διαψεύδοντας το περιστατικό.

Ωστόσο, η δημοσιογράφος επέμεινε λέγοντας ότι πρόκειται για συμβάν καταγεγραμμένο στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνα. “Το 2014 διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Πάτρας γιατί είχε υποστεί δηλητηρίαση μετά από κατάποση τσιγάρων”, σημείωσε.

Το “καλό” και το “κακό” σενάριο

Για την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο μίλησε και ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος ιατροδικαστών Ελλάδας, στην ίδια εκπομπή.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας σημαντικής διαδικασίας, που θα δώσει ιδιαίτερες εξελίξεις για τα δεδομένα της χώρας μας”, εκτίμησε ο κ. Λέων.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι “στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει ένα κακό σενάριο, δυστυχώς, αλλά και ένα καλό. Για να φτάσουμε στο καλό σενάριο θα πρέπει οπωσδήποτε, με βεβαιότητα, να αποκλείσουμε το κακό. Νομίζω ότι η απάντηση θα δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες”.

“Ο φάκελος της Τζωρτζίνας είναι πάρα πολύ πλούσιος, το ίδιο και ο φάκελος του πρώτου παιδιού, το νόσημα που είχε δεν γίνεται με διάγνωση μέσα σε πέντε λεπτά. Για να βρω λευχαιμία και μάλιστα σε σπάνια μορφή, πρέπει να ψάξω το παιδί διεξοδικά, να έχω όλο το ιστορικό του. Η Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί, είχε συνεχώς κάποια επεισόδια. Το ερώτημα είναι πού οφείλονταν αυτά τα επεισόδια”, κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ