Νέα υπόθεση revenge porn – «Με απειλούσε με γυμνές φωτογραφίες»

Ακόμη ένα θύμα εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn) σπάσει την σιωπή του και μιλά δημόσια για το μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε και από το οποίο κατάφερε να βγει.

«Μόνο αν το περάσεις μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι (…) Ή θα πέσεις στα ψυχοφάρμακα ή θα αυτοκτονήσεις ή θα αποφασίσεις να προχωρήσεις την ζωή σου. Εγώ αποφάσισα να κάνω το δεύτερο», λέει στο Mega η κοπέλα που έχει μηνύσει τρεις φορές τον άνθρωπο που βάλθηκε να της κάνει κόλαση τη ζωή και ο οποίος ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια με ένα αίτημα φιλίας που της έστειλε στο Facebook ένας πολύ όμορφος άνδρας. «Ένα πολύ όμορφο παιδί. Δεν φαινόταν ψεύτικος», λέει η ίδια στο Mega.

Άρχισαν να μιλάνε και να αποκτούν οικειότητα μεταξύ τους. Ενθουσιασμένη από την γνωριμία τους, η νεαρή κοπέλα τον εμπιστεύτηκε και άρχισε να στέλνει πιο προσωπικές φωτογραφίες στον άγνωστο νέο που έλεγε ότι ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα καμπανάκια χτύπησαν όταν συνειδητοποίησε πως ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλούσε απέφευγε με κάθε τρόπο τη συνάντηση. «Τρεις φορές του είπα να βρεθούμε από κοντά και εκείνος εξαφανιζόταν», αναφέρει η ίδια.

«Μόλις είδα ότι αποφεύγει την επαφή από κοντά, κατάλαβα ότι πρέπει να το κόψω. Τότε ξεκίνησε ο εκβιασμός», επισημαίνει.

«Έστελνε στους φίλους μου γυμνές φωτογραφίες»

Από εκείνο το σημείο άρχισε το μαρτύριο. Επί τρεις βδομάδες της ζητούσε μέσα από δεκάδες ψεύτικα προφίλ νέες ροζ φωτογραφίες, απειλώντας την μάλιστα πως αν δεν το κάνει θα διαρρεύσει αυτές που ήδη είχε στην κατοχή του.

«Συνέχιζα να στέλνω. “Θα δημιουργήσω προφίλ με το όνομά σου και θα τις στέλνω στις αδελφές σου”. Οι αδελφές μου πήγαιναν δημοτικό. Μόλις έπαιρνε αυτό που ήθελε, έλεγε δεν θα το ξανακάνει και το ξαναέκανε», περιγράφει η κοπέλα η οποία μίλησε στη μητέρα της και αμέσως προχώρησαν σε καταγγελία στο Α.Τ. Θεσσαλονίκης.

Εκεί ήρθε αντιμέτωπη με το δεύτερο σοκ, καθώς ο άνθρωπος ο οποίος κατήγγειλε στην αστυνομία και με τον οποίον δήθεν συνομιλούσε τόσο καιρό, δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν κι εκείνος θύμα της πλεκτάνης καθώς ο επιτήδειος είχε σφετεριστεί τη ζωή, τις φωτογραφίες και το όνομά του.

«Κατηγόρησα το λάθος άτομο. Πήγαν στο μαγαζί και εκεί καταλάβαμε ότι δεν είχε ιδέα. Ήταν θύμα», εξηγεί.

Η κοπέλα θα καλέσει τον εκβιαστή της, ο οποίος μόνο τότε θα της αποκαλύψει την ταυτότητά του. «Είναι ψεύτικο το προφίλ, είμαι κάποιος άλλος και με ξέρεις, μου είπε. Τον ρώτησα ποιον είναι και μου είπε πως είναι από το χωριό της μητέρας μου».

Παρά τις αρχικές του διαβεβαιώσεις πως δεν θα το ξανακάνει, ο επιτήδειος συνέχισε να την εκβιάζει με γυμνές φωτογραφίες μέσα από ψεύτικα προφίλ και πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ