Νέα Σμύρνη: Τα 7 βίντεο της φρίκης – Τι ερευνούν οι Αρχές για τους βιασμούς της 14χρονης στο Μεταξουργείο

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 14χρονης φιλοξενούμενης σε δομή της Νέας Σμύρνης.

Νέα Σμύρνη: «Έτσι με προσέγγισαν οι μαστροποί» – Τι είπε η 14χρονη στη νέα κατάθεσή της

Του ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στο κινητό ενός εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση βιασμού της βρέθηκαν συνολικά επτά βίντεο, τα οποία έχουν καταγράψει τις μαρτυρικές στιγμές που βίωσε η ανήλικη. Το κινητό με τα βίντεο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και ερευνάται εξονυχιστικά από τους ειδικούς. Το 14χρονο παιδί φέρεται να βιάστηκε και να προωθήθηκε στην πορνεία από τρία άτομα.

Νέα Σμύρνη – Παπαδόπουλος: Η αδελφή της 14χρονης είχε εξαφανιστεί για 3 εβδομάδες – Η απάντηση της δομής

Στην κατάθεσή του, που με δυσκολία έδωσε σε ειδικούς παιδοψυχολόγους, ρωτήθηκε για τα επτά βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο του 24χρονου που κατηγορείται για μαστροπεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η απάντηση που έδωσε πιθανόν να στρέψει τις έρευνες προς το ενδεχόμενο ύπαρξης εκτεταμένου κυκλώματος μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών, στο οποίο μπορεί να συμμετέχουν ακόμα και ενήλικες γυναίκες, στην πλειονότητά τους αλλοδαπές.

Συγκεκριμένα, η ανήλικη είπε στους παιδοψυχολόγους πως άκουσε δύο από τους συλληφθέντες να αναφέρονται και σε άλλα βίντεο με ανήλικα κορίτσια.

Νέα Σμύρνη: Η οικογενειακή τραγωδία της 14χρονης που την εξέδιδαν

Συνεργασία

Πλέον, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως η Ασφάλεια Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, έχουν «απλώσει» τις έρευνες, αναζητώντας και άλλα ανήλικα θύματα των ανθρώπων που κακοποιούσαν τη 14χρονη. Οι πρόσφατες έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη τριών ατόμων, ενός αλλοδαπού και δύο Ελλήνων. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βάσιμες ενδείξεις πως οι δράστες, συστηματικά και μεθοδικά, κυρίως μέσω διαδικτύου, προσέγγιζαν ευάλωτα ανήλικα κορίτσια και με διάφορους τρόπους τα έπειθαν να εκδίδονται σε παιδεραστές που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ποσά άνω των 100 ευρώ, προκειμένου να βρεθούν με ένα από αυτά.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες κυρίως για τη δράση του 29χρονου αλλοδαπού συλληφθέντος. Αυτός φέρεται να έχει προωθήσει στην πορνεία -και συγκεκριμένα σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή του Μεταξουργείου- ακόμα και γυναίκες άνω των 20 ετών, αλλοδαπές, τις οποίες επίσης είχε «ψαρέψει» από το διαδίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί ερευνητές της Ασφάλειας περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να «απλώσουν» την έρευνά τους, αναζητώντας και άλλα ανήλικα θύματα του κυκλώματος των μαστροπών βιαστών.

Παράλληλα, ήδη έχει διαταχθεί άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών για τα κινητά τηλέφωνα τόσο των τριών συλληφθέντων όσο και του 14χρονου θύματος του κυκλώματος, προκειμένου να διαπιστωθούν οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες και επαφές και, αν είναι δυνατόν, μέσα από αυτές να προκύψουν στοιχεία και για άλλα ανήλικα θύματα των συλληφθέντων.

Ο καταζητούμενος

Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που φέρεται να βίασε το παιδί την περασμένη Κυριακή, σε κακόφημο ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, καταζητείται από τις Αρχές, καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως ίσως παίζει κεντρικό ρόλο στο εν λόγο κύκλωμα παιδεραστών. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φρόντισε να εξαφανίσει άμεσα τα ίχνη του από τη στιγμή που έγινε γνωστή η φρικιαστική υπόθεση. Ωστόσο, οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες όχι μόνο τον κατονόμασαν ως βιαστή του παιδιού, αλλά έδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών ακόμα και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

Μάλιστα, ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είπε στην κατάθεσή του πως ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας περίπου 24 ετών, έχει το παρατσούκλι «Ρουσλάν» και η χώρα καταγωγής του είναι είτε η Βουλγαρία είτε η Γεωργία.

Ωστόσο, αυτό που προβλημάτισε τους αστυνομικούς ήταν μια αναφορά ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος φέρεται να είπε για τον «Ρουσλάν» πως είναι μπράβος σε κακόφημα νυχτερινά κέντρα με γυναίκες στο Μεταξουργείο και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ κατά καιρούς εργάζεται και ως συνοδός ασφαλείας σε ανθρώπους «που έχουν πολλά χρήματα και χρειάζονται προστασία».

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εντοπίσουν το κινητό του τηλέφωνο, καθώς οι συλληφθέντες έδωσαν τον αριθμό στις Αρχές. Ωστόσο, ο καταζητούμενος πιθανόν να το απενεργοποίησε και να το πέταξε όταν έμαθε την εξέλιξη της υπόθεσης με τις συλλήψεις των φερόμενων ως συνεργών του. Τέλος, οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως πρόλαβαν τη 14χρονη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν «δραπετεύσει» οριστικά από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται, με σκοπό να ακολουθήσει τον αλλοδαπό συλληφθέντα (είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών) στην Ελευσίνα. Εκεί είχε νοικιάσει σπίτι και της είχε αγοράσει προκλητικά ρούχα και εσώρουχα, με σκοπό να την εκδίδει σε υποψήφιους παιδεραστές-βιαστές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ