Νέα κραυγή απόγνωσης από τη μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή: Τέσσερα χρόνια το δικαστήριο παίρνει αναβολές

Νέα επιστολή με σπαρακτική κραυγή αγωνίας σχετικά με τη δίκη για τον θάνατο του πολίστα Αδαμάντιου Μαντή έστειλε στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η μητέρα του, Κατερίνα Τζιάλλα.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο άτυχος αθλητής έχασε την ζωή του σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Λ.Ποσειδώνος τον Νοέμβριο του 2019. Από τότε μέχρι και σήμερα περιμένει το δικαστήριο για να δικαιωθεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η ίδια ζητάει το αυτονόητο: να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία και να ολοκληρωθεί η υπόθεση.

Αναλυτικά η επιστολή της Κατερίνας Τζιάλλα:

Νέα Σμύρνη, 29/9/2023

Κυρία Πρόεδρε,

Λέγομαι Τζιάλλα Αικατερίνη και είμαι η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή, του νεαρού πολίστα του Ναυτικού Ομίλου Χίου, του διαμαντιού της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης όπως τον αποκαλούσαν, που δολοφονήθηκε από έναν εγκληματία οδηγό στις 3.11.2019 ενώ ήταν επάνω στο πεζοδρόμιο.

Πήρα το θάρρος να σας στείλω αυτήν την επιστολή  για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί φοιτήσαμε στην ίδια σχολή, καθίσαμε στα ίδια έδρανα, μπορεί να κάναμε και τα ίδια όνειρα, ο δεύτερος είναι γιατί είμαι πολύ περήφανη που μια ικανή και αξιόλογη γυναίκα νομικός κατέλαβε αυτό το αξίωμα και ίσως μπορέσει να με καταλάβει. Ακριβώς την ίδια έστειλα ταχυδρομικά και στην κα Αδειλίνη, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Χωρίς να παρεξηγηθώ επειδή δεν θέλω να καταχραστώ το χρόνο σας θα σας εκθέσω πολύ επιγραμματικά τους λόγους που με ώθησαν να προβώ σε αυτή την επιστολή:

4 χρόνια τώρα το ποινικό δικαστήριο παίρνει αναβολές, οι δύο λόγω ωραρίου. Ο δικαστής της έδρας μου είπε, ξέρετε κλείσαμε. 4 φορές νιώθω σαν να ξαναθάβω το παιδί μου.

4 χρόνια ο δολοφόνος του παιδιού μου κυκλοφορεί ελεύθερος.

Μόνιμα ο αριθμός στο πινάκιο είναι από τους τελευταίους, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο αστικό δικαστήριο που έγινε 11.11.2022 ο δικαστής της έδρας δεν έλαβε καθόλου υπόψιν του το αποδεικτικό υλικό (κάμερα, πραγματογνωμοσύνη, επίσημα έγγραφα της τροχαίας Πειραιά, ιατροδικαστική έκθεση, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ο ένας Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ) και η απόφαση του πραγματικά ήταν ανεκδιήγητη. Ένας τρίτος αν την διάβαζε θα πίστευε ότι είτε δεν ασχολήθηκε καθόλου, είτε χρηματίστηκε.

Στις 3.11.2023 κλείνουν 4 χρόνια από την δολοφονία του Αδαμάντιου και ο δολοφόνος του θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στις 15.11.2023, 4 χρόνια και 12 μέρες μετά τον φόνο που διέπραξε εν πλήρη γνώση και συνείδηση. Νηφάλιος, με πλήρη ορατότητα οδηγούσε με ταχύτητα το λιγότερο 106χλμ με όριο τα 40χλμ, χωρίς να κοιτά μπροστά και χωρίς να κάνει την παραμικρή προσπάθεια να αποφύγει το σταματημένο με αλαρμ αυτοκίνητο (πάτημα φρένου, αλλαγή λωρίδας, όπως έκαναν τα προηγούμενα 4 αυτοκίνητα).

Εάν ο χώρος που έχω εναποθέσει το παιδί μου δεν μας έχε παραχωρηθεί τιμής ένεκεν από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, το 2022 θα έπρεπε να προχωρήσω σε εκταφή του παιδιού μου και ο δολοφόνος του μένει ατιμώρητος.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αυτά τα 4 σκληρά χρόνια κατάφερα να γίνει κακούργημα η πρόκληση θανάτου ή ολικής ανικανότητας από υπερβολική ταχύτητα και ο αγώνας μου συνεχίζεται.

Ελπίζω να γίνει η δίκη του δολοφόνου του παιδιού μου στις 15/11/2023 και να υπάρξουν δικαστές και εισαγγελείς που δεν θα κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή με 5 ευρώ την ημέρα αλλά θα δίνουν τις ποινές φυλάκισης που ορίζει ο νόμος.

Ελπίζω να δείτε όλα τα κακώς κείμενα και η χώρα μας να αποκτήσει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ με ποινές που θα είναι εγκληματοαποτρεπτικές τόσο ποινικά όσο και διοικητικά.

Με εκτίμηση

Τζιάλλα Κατερίνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ