Αδαμάντιος Μάντης: Ξεσπά η μητέρα του – «Δεν θέλω να βρεθεί άλλη μάνα στη θέση μου»

Τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τη θανατηφόρα παράσυρση του πολίστα, Αδαμάντιου Μάντη, πριν από τρία χρόνια στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Η μητέρα του άτυχου πολίστα, Κατερίνα Τζιάλλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεσπά, καθώς ο οδηγός του οχήματος που κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παραμένει ελεύθερος.

Στις 3ης Νοεμβρίου του 2019, όταν το όχημα που οδηγούσε ο φίλος του άτυχου αθλητή σταμάτησε πιθανότατα λόγω βλάβης στην αριστερή λωρίδα στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος. Ο Αδαμάντιος Μάντης που ήταν συνοδηγός κατέβηκε από το όχημα. Τότε ο πολίστα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο από την αριστερή πλευρά του οχήματος χτύπησε άσχημα στο κεφάλι, όταν διερχόμενο όχημα με οδηγό έναν 53χρονο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο “Τζάνειο Νοσοκομείο” και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Από εκείνη την ημέρα η μητέρα του Αδαμάντιου Μάντη ζει με το “γιατί” του άδικου χαμού του παιδιού της. «Όταν βλέπω τη φωτογραφία του γιου μου σκίζεται η ψυχή μου ακόμη πιο πολύ. Με κρατάει στη ζωή ο αγώνας μου για δικαιοσύνη. Δεν θέλω να βρεθεί άλλη μάνα στη θέση μου, να κλαίει το παιδί της επειδή ένας τρελός πήρε το τιμόνι στα χέρια του» ανέφερε η κ. Τζιάλλα.

Με αφορμή τα αντανακλαστικά των Αρχών για το περιστατικό κακοποίησης της γάτας στην Αιδηψό, η κ. Τζιάλλα ζητάει αντίστοιχες παρεμβάσεις για υποθέσεις όπως η δική της. Επίσης τονίζει την ανάγκη να τιμωρούνται οι υπαίτιοι, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις τροχαίων δυστυχημάτων. «Να δείξουν θυμό και οργή σε αυτόν που σε αυτόν που κλώτσησε το γατάκι, αλλά και σε αυτόν που σκότωσε ένα παιδί όπως το δικό μου» δήλωσε.

«Ο νόμος για τα τροχαία, όταν υπάρχει θάνατος με υπαιτιότητα τρίτου, θα έπρεπε να αλλάξει από ανθρωποκτονία από αμέλεια και να γίνει κακούργημα και να θεωρείται ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Ζητάω από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης να φερθούν ανάλογα όπως φερθήκανε σε αυτόν που κλώτσησε το γατάκι» συμπλήρωσε.

Ο οδηγός που κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια παραμένει ελεύθερος αναμένοντας τη δικάσιμο της υπόθεσης. «Δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια» τόνισε η μητέρα του άτυχου πολίστα.

«Νιώθω κάθε φορά ότι ξαναθάβω το παιδί μου. 21 χρονών παλικάρι. Δεν κλαίω για το παιδί που έχασα. Κλαίω για τον ίδιο τον Αδαμάντιο, που έχασε τα νιάτα του και τα όνειρά του. Τη ζωή του την ίδια. Ζητάω ο ένοχος να πληρώνει με βάση τη βαρύτητα των πράξεων του» κατέληξε η κ. Τζάλλια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ