Νέα κακοκαιρία «εξπρές»: Κυριακή και Δευτέρα οι πιο δύσκολες μέρες – «Δεν αποκλείεται να έχουμε μεγάλους όγκους νερού»

Οι πιο δύσκολες ημέρες του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα, οπότε και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν πρώτα τα δυτικά και μετά το σύνολο της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ενώ από την Τρίτη αναμένεται να βελτιωθεί και πάλι ο καιρός, φτάνοντας τους 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην περιοχή της Ιταλίας οργανώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο αναμένεται να κινηθεί πιο ανατολικά και κυρίως από το Σάββατο (24/2) το απόγευμα θα απασχολήσει τη χώρα, με πιο δύσκολες ημέρες την Κυριακή και τη Δευτέρα. Την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες, πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία να επιμένει προς τα ανατολικά, δυτικά και νότια και τη Δευτέρα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας: «Δείχνουμε μια προσοχή μέσα στην Κυριακή και τη Δευτέρα, δεν αποκλείεται το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και δυνατούς νοτιάδες, μπορεί να έχουμε προβλήματα σε δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση του καιρού από την Τρίτη».

Από την Τρίτη και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού με καλές θερμοκρασίες, κοντά στους 16-18 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές εξαιτίας και των νοτιάδων που μεταφέρουν πιο θερμές αέριες μάζες.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα, το ένα από τη Λιβύη (Κυριακή -Δευτέρα 25-26/2 ) και το άλλο από την Ιταλία (Πέμπτη-Σάββατο 29/2-2/3) θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας. Ωστόσο επειδή τα συστήματα αυτά “βροχοχαμηλά” θα συνοδεύονται κυρίως από νοτιάδες θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα (δεν θα φέρουν κρύα) και θα κουβαλήσουν και Σαχαριανή σκόνη.

Για την πρώση επιδείνωση Κυριακή-Δευτέρα τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

– οι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη (Κυριακή), τη νότια Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα (Δευτέρα).

-Στην Αττική περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα καταιγίδας τη Δευτέρα τα ξημερώματα.

-Οι θυελλώδεις νοτιάδες 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο την Κυριακή, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.

Για τη δεύτερη επιδείνωση Πέμπτη-Σάββατο θα αναφερθούμε εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες ,ωστόσο εκτός από τους θυελλώδεις νοτιάδες, μεγάλα ύψη βροχής φαίνεται να δέχονται πάλι τα δυτικά, η Πελοπόννησος και η Κρήτη .

Υ.Γ : -Αναμφισβήτητα οι βροχές είναι απαραίτητες και καλοδεχούμενες μετά από ένα μίζερο προς το παρών χειμώνα. Θέλουν όμως προσοχή στις παραπάνω περιοχές όπου θα έχουν ραγδαιότητα (πολύ νερό σε λίγο χρόνο).

Αξιοσημείωτες θα είναι οι υψηλές Θερμοκρασίες 22+ το Σάββατο (24/2) στην Κεντρική Ελλάδα. Περίπου 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ