Νέα Ιωνία: «Μας απείλησαν, αλλά ήταν ευγενικοί – Δεν είμαστε κακοποιοί, κλέφτες είμαστε»

Στιγμές τρόμου και αγωνίας έζησε μία οικογένεια στη Νέα Ιωνία, όταν τρεις διαρρήκτες εισέβαλαν στο διαμέρισμά τους από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου, το βράδυ της Τρίτης (7/6).

Ληστεία με ομηρία στη Νέα Ιωνία – Εφιάλτης για οικογένεια επιχειρηματία

Στις 2 τα ξημερώματα που μπήκαν οι κλέφτες, μέσα στο σπίτι βρίσκονταν ο 78χρονος επιχειρηματίας, η σύζυγος και η κόρη τους. Σε κατάσταση σοκ, ο επιχειρηματίας μίλησε στο MEGA και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι τον εντυπωσίασε η ευγένεια των διαρρηκτών.

«Δύο η ώρα, δύο και τέταρτο μπήκανε στο σπίτι. Πηδήξανε από τη διπλανή πολυκατοικία, τέταρτο με τέταρτο (σ.σ. όροφο). Τα γνωστά, αυτά που κάνουν αυτοί οι λωποδύτες. Μας απείλησαν, θέλανε κάποια λεφτά, ήταν πολύ ευγενικοί, πήραν κάποια χρήματα και φύγανε», ανέφερε αρχικά.

Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, οι δράστες ξύπνησαν τα μέλη της οικογένειας για να τους καθοδηγήσουν κι έτσι να βρουν πιο σύντομα χρήματα και κοσμήματα.

Όπως λέει ο 78χρονος, δεν έκαναν χρήση βίας, κρατούσαν όμως όπλα για εκφοβισμό. «Μας είχανε υπό επιτήρηση. Και εμένα και την κόρη μου και τη γυναίκα μου, μας είχαν υπό επιτήρηση, δεν άσκησαν βία», τόνισε.

Αν και αρκετά τρομοκρατημένοι από τους τρεις αγνώστους που εισέβαλαν στο σπίτι τους, μεγάλη εντύπωση τους προκάλεσε η… ευγένειά τους. «Μου έκανε και εντύπωση η ευγένειά τους. Δεν μας ακούμπησε κανένας. Μας λέει συγκεκριμένα: “δεν είμαστε κακοποιοί. Κλέφτες είμαστε“».

Όταν πήραν τα χρήματα και τα κοσμήματα από το σπίτι, οι δράστες ζήτησαν από τον 78χρονο να τους οδηγήσει στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου διατηρεί επιχείρηση. Εκεί, υπό τις εντολές τους, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και τους έδωσε όσα χρήματα υπήρχαν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, οι τρεις δράστες κατάφεραν να φύγουν με ένα ποσό άνω των 9.500 ευρώ και κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ