Νέα Ιωνία: 9 προσαγωγές μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σε εννέα προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ κοντά στον σταθμό της Νέας Ιωνίας ύστερα από ελέγχους που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς, μετά την απόφαση γιαα απαγόρευση συγκεντρώσεων και συναθροίσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσαγωγές ήταν προληπτικές καθώς οι προσαχθέντες θα κατευθύνονταν προς το Νέο Ηράκλειο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στην περιοχή και στο πλαίσιο αυτό έχει κλείσει η Λεωφόρος Ηρακλείου.

Ήδη στο σημείο όπου είχαν δολοφονηθεί τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης, πριν από 10 χρόνια, συγκεντρώνεται κόσμος.

Οι συγκεντρώσεις 

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αττική από τις 06:00 σήμερα το πρωί (1/11) έως τις 6:00 αύριο το πρωί (02/11), για σήμερα στις 7, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις από ακροδεξιές και νεοφασιστικές ομάδες στο Νέο Ηράκλειο. Για τις 6 το απόγευμα, δηλαδή μία ώρα νωρίτερα, έχει γίνει προαναγγελία αντιφασιστικής διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επί ποδός βρίσκονται πάνω από 3.000 αστυνομικοί. Σε επιφυλακή βρίσκονται άντρες, από τις ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ., διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικοί της ασφάλειας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και drones.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι να εφαρμοστεί η απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων και οι αστυνομικοί είναι πιθανό να προχωρήσουν σε προληπτικές προσαγωγές, έγινε στη Νέα Χαλκηδόνα στη Θεσσαλονίκη. Κλειστός είναι από τις δύο μετά το μεσημέρι ο σταθμός «Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ, με τους συρμούς να διέρχονται από τον σταθμό, χωρίς να κάνουν στάση.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Ύστερα, από πληροφορίες των αρχών πως μια ομάδα Ιταλών ακροδεξιών θα έφτανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10), οργανώθηκε επιχείρηση και οι αστυνομικοί συνέλαβαν 21 Ιταλούς με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Oι 21 συλληφθέντες φέρεται να ανήκουν στο ιταλικό νεοφασιστικό κίνημα και πρώην πολιτικό κόμμα «Casa Pound». Ανάμεσα στα 21 άτομα φέρεται να είναι και ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Σε βάρος τους έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης τους πίσω στη χώρα τους, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: “Είναι η επέτειος της δολοφονίας δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής και η δεκαετής επέτειος έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφορμή για ανταλλαγή απειλών, εκδηλώσεων, αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων και ακροδεξιών. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση προκειμένου να περάσει αυτή η ένταση χωρίς ευρύτερα προβλήματα, έχοντας λάβει τα μέτρα μας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ