Νέα Φιλαδέλφεια: Ποιοι είναι οι δύο Ταξίαρχοι και οι τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές που καρατομήθηκαν

Δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές «ξηλώθηκαν» σήμερα για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε με μαχαίρι ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι δύο Ταξίαρχοι που καρατομήθηκαν είναι οι δύο βοηθοί του Αττικάρχη, οι οποίοι την ώρα της καθόδου των χούλιγκαν στην Αθήνα και των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων και έβλεπαν όσα εξελίσσονταν.

Σε ό,τι αφορά τους Αστυνομικούς Διευθυντές που «ξηλώθηκαν» οι πληροφορίες αναφέρουν ότι: Ο πρώτος είναι ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κορίνθου, από την περιοχή αρμοδιότητας του οποίου πέρασαν οι Κροάτες χούλιγκαν για να φτάσουν στην Αθήνα. Ο δεύτερος είναι ανώτερος αξιωματικός στην Υπηρεσία Γενικής Αστυνόμευσης και ο τρίτος ο αναπληρωτής του Κλάδου Τάξης του Υπουργείου.

Οι δύο τελευταίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, «ξηλώθηκαν» γιατί, φέρονται να μην διαβίβασαν και μην διαχειρίστηκαν σωστά τις πληροφορίες που είχαν για την κάθοδο των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ.

Σημειώνεται ότι για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην συγκεκριμένη υπόθεση είχαν «ξηλωθεί» άλλοι επτά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στις 8 Αυγούστου 2023. Δηλαδή, έως τώρα, έχουν καρατομηθεί 12 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, είχε δεσμευτεί ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, όσο ψηλά κι αν αυτοί βρίσκονται.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (26/8).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ