Φωτιά σε Έβρο-Ροδόπη: Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται ο Έβρος και η Ροδόπη για ακόμη ένα 24ωρο, με τους κατοίκους των οικισμών που απειλούνται από την μεγάλη φωτιά να λαμβάνουν συνεχώς μηνύματα από το 112 για εκκένωση.

Αυτή την ώρα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου (26/08), επικρατεί μεγάλη ανησυχία και δίνεται μεγάλη μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τους εθελοντές και τους κατοίκους που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, να μην περάσει η πυρκαγιά στο χωριό Αύρα, το οποίο έχει εκκενωθεί.

Παράλληλα, μεγάλο πύρινο μέτωπο κατακαίει στην περιοχή Κοτρωνιά, ενώ η φωτιά από το χωριό Τρεις Βρύσες κατευθύνεται προς Λεπτοκαυρά.

Εστίες φωτιάς υπάρχουν και σε Πλάκα, Δαδιά, Αισύμη, Κασσιτερά και Λευκίμμη.

Σημειώνεται πως στις 18:08 το απόγευμα του Σαββάτου εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ροδόπης, του χωριού Κασσιτερά, να απομακρυνθούν προς Σάπες.

Μόλις λίγο νωρίτερα, στις 17:51 το απόγευμα, ήχησε ξανά το 112 για εκκένωση δύο οικισμών στον Έβρο. «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Ατάρνη και την Πλάκα απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει η νέα ειδοποίηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.

Επίσης, αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά Έβρου γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις.

Παράλληλα, αργά μεσημέρι του Σαββάτου, στις 16:29, είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Αύρα προς Κομοτηνή.

Συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 122 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια ενώ το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 75 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ