Νέα Φιλαδέλφεια: «Δυστυχώς ο Άλκης μας δεν ήταν το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας» λέει στο enikos.gr ο πατέρας του

«Είμαστε συγκλονισμένοι μαζί με την γυναίκα μου. Μάθαμε για τα όσα έγιναν νωρίς το πρωί από τα social media. Ο Άλκης μας από ό,τι φαίνεται δεν ήταν το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας, τα έκτροπα συνεχίζονται. Θα προσπαθήσουμε να συμπαρασταθούμε στους γονείς που έχασαν και αυτοί το παιδί τους με τον ίδιο τρόπο που το χάσαμε και εμείς». Με αυτά τα λόγια ξεσπά στο enikos.gr, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανου, για την δολοφονία του 29χρονου που έπεσε νεκρός έπειτα από πολλαπλές μαχαιριές στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχε ακουστεί πως θα γίνει, μου είπαν να διώξω τους πελάτες» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τα αιματηρά επεισόδια

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Φεβρουαρίου 2022, όταν ο 19χρονος Άλκης έπεσε νεκρός επί της οδού Γαζή, στη Θεσσαλονίκη, όταν 12 χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν οπλισμένοι σε αυτόν και στους τέσσερις φίλους του. Η ιστορία μετά από 1,5 χρόνο φαίνεται πως επαναλαμβάνεται, κάθε φορά, με τον χειρότερο τρόπο.

Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός από πολλαπλές μαχαιριές ο οπαδός της ΑΕΚ – Το χρονικό των άγριων επεισοδίων που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν

«Δεν ξέρω τι να πω πια… Συνεχίζονται αυτές οι πράξεις βίας, τα έκτροπα, δεν έχω λόγια. Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να ξαναβλέπουμε πως γίνονται οπαδικά επεισόδια και να σκοτώνονται νέοι άνθρωποι. Ο φανατισμός δεν σταματάει, και ο Άλκης μας τελικά δεν ήταν ο τελευταίος» αναφέρει συντετριμμένος ο κ. Αριστείδης Καμπανός στο enikos.gr.

Με πραγματικό μεγαλείο ψυχής, μέσα στον πόνο τους καθώς ξυπνούν μνήμες από την άγρια δολοφονία του παιδιού τους, οι γονείς του Άλκη, επιθυμούν να μιλήσουν με τους γονείς του 29χρονου που ξεψύχησε το βράδυ της Δευτέρας (8/8) από την μανία των χτυπημάτων που δέχθηκε από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Θα μιλήσουμε οπωσδήποτε με τους γονείς του νεαρού, θα προσπαθήσουμε να τους συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που έτυχε σαν και εμάς να χάσουν το παιδί τους με τον ίδιο τρόπο. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, δεν υπάρχουν λόγια για αυτά που ζούμε. Είμαι συγκλονισμένος».

Κασκόλ της ΑΕΚ, πανό και κεριά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 29χρονος

Κασκόλ της ΑΕΚ και κεριά που σχηματίζουν το αρχικό γράμμα του ονόματος του 29χρονου που έπεσε νεκρός από την άγρια επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, άφησαν φίλαθλοι της ομάδας στο σημείο τα ξημερώματα.

Ο 22χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές και υπέκυψε στα τραύματά του, αν και οι γιατροί στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» έδωσαν σκληρή μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Νέα Φιλαδέλφεια Επεισόδια ΑΕΚ

 

Νέα Φιλαδέλφεια Επεισόδια ΑΕΚ

Καρέ-καρέ πώς κινήθηκαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό – Το κομβόι στην εθνική και η παρουσία στον ΗΣΑΠ

Βάσει οργανωμένου σχεδίου φαίνεται πως έδρασαν οι περίπου 300 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε βίντεο που δημοσιεύονται στα social media καταγράφεται το κομβόι των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό στην εθνική οδό. Είναι «μαύροι» και με ξυρισμένα κεφάλια, περιγράφει ο άνδρας, ο οποίος καταγράφει τις εικόνες με τα οχήματα, όπου επιβαίνουν οι χούλιγκαν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα αυτοκίνητά τους εντοπίστηκαν στην εθνική οδό από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση. Φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα οχήματα των οργανωμένων οπαδών διασκορπίστηκαν.

Μεγάλος αριθμός χούλιγκαν κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη. Εκεί, οι Κροάτες συναντήθηκαν με άλλους οπαδούς και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, απ’ όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ, στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, μαζί με άλλους οπαδούς, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφρόπαλα, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα. Δυστυχώς, ένας 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ έπεσε νεκρός από πολλαπλές μαχαιριές, ενώ άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στο σημείο έκαναν χρήση χημικών για να καταστείλουν τα επεισόδια και προχώρησαν σε προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδωναυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμώναντικειμένωνπετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ