Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός από πολλαπλές μαχαιριές ο οπαδός της ΑΕΚ – Το χρονικό των άγριων επεισοδίων που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν

Νεκρός από πολλαπλές μαχαιριές έπεσε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ από την Ελευσίνα, που έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης που πραγματοποίησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε οπαδούς της «Ένωσης» στη Νέα Φιλαδέλφεια, αργά το βράδυ της Δευτέρας (07/08). Επιπλέον, ένας ανήλικος είναι μεταξύ των οκτώ τραυματιών από τα άγρια επεισόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος φέρει τραύμα από πέτρα στο κεφάλι.

Νέα Φιλαδέλφεια: Μαρτυρία για τα άγρια επεισόδια – «Είδα να έρχονται πολλά άτομα με καδρόνια» – ΒΙΝΤΕΟ

Πέντε άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στον Ερυθρό Σταυρό και οι υπόλοιποι με ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο βρισκόταν στο γήπεδο της ΑΕΚ. Οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη να κρατήσουν στη ζωή τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφεραν. Οι πέντε τραυματίες είναι Κροάτες και οι τρεις Έλληνες, που νοσηλεύονται φρουρούμενοι καθώς έχουν συλληφθεί.

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 98 συλλήψεις για αθλητική βία, σχετικά με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια. Αίσθηση προκαλεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων, εκτός από Κροάτες και Έλληνες είναι και νεαροί άλλων εθνικοτήτων. Συγκεκριμένα, έχουν, επίσης, συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες.

Τραγωδία στην Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ στα άγρια επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν – 96 συλλήψεις

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε σοβαρή κατάσταση ένας τραυματίας μετά τα επεισόδια από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το κλίμα ήταν εξαιρετικά τεταμένο τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο γήπεδο της ΑΕΚ, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο των ΜΑΤ όσο και ανθρώπων της ασφάλειας. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν θα διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα.

Μαρτυρία για τα άγρια επεισόδια: «Είδα να έρχονται πολλά άτομα με καδρόνια» – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας άνδρας που βρισκόταν σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας λίγο πριν ξεσπάσουν τα άγρια επεισόδια, μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη. Ο άνδρας δεν πρόλαβε να φτάσει στο αυτοκίνητό του, το οποίο έγινε στόχος των Κροατών χούλιγκαν.

«Ήμασταν σε καφετέρια εγώ με άλλους τρεις φίλους. Πίναμε καφέ και μας ενημέρωσε το παλικάρι που έχει την καφετέρια ότι έρχονται κάποιοι για να κάνουν φασαρία. “Σηκωθείτε και φύγετε. Θα κλείσουμε και εμείς γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος” μας είπε» ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό μου, είδα από τη γωνία ότι ερχόντουσαν πολλά άτομα που κρατούσαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα που γυάλιζαν. Κατάλαβα ότι δεν θα προλάβαινα να φτάσω στο όχημά μου και γύρισα να φύγω. Το άφησα. Έσπασαν το μπροστά και το πίσω παρμπρίζ».

«Δεν χτυπήσαμε εμείς, αλλά άκουσα ότι έχουν χτυπηθεί άλλοι άνθρωποι. Αμαρτία από τον θεό. Πάλι καλά πρόλαβα και έφυγαν, γιατί ήταν και ηλικιωμένοι άνθρωποι στην καφετέρια» κατέληξε.

ΒΙΝΤΕΟ-σοκ από τα επεισόδια

 

Το χρονικό των άγριων επεισοδίων

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα 150-200 οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με άλλους οπαδούς και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, απ’ όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι φωτογραφίες του enikos.gr από το σημείο

Νέα Φιλαδέλφεια Επεισόδια ΑΕΚ

Νέα Φιλαδέλφεια Επεισόδια ΑΕΚ Νέα Φιλαδέλφεια Επεισόδια ΑΕΚ

Νέα Φιλαδέλφεια Επεισόδια ΑΕΚ

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, μαζί με άλλους οπαδούς, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ