Εκτός λειτουργίας τέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες.
Εκτός λειτουργίας είχαν τεθεί οι ιστοσελίδες των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και το site του Πρωθυπουργού.
Να θυμίσουμε πως στις 17 Ιανουαρίου, Τούρκοι χάκερ είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, ενώ δήλωση για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας:
«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «’Αμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».
Συγκλονίζει ο Νίκος Πλακιάς: «Ξέρεις τι είναι να είσαι γονιός και να παρακαλάς το παιδί σου να μην κατάλαβε κάτι;»
Το Όρος Αραράτ και η Κιβωτός του Νώε: Τρεις θρησκείες, ένα βουνό και η αιώνια αναζήτηση νοήματος
Τα 4 ζώδια που λαμβάνουν ένα σημαντικό σημάδι από το σύμπαν – «Η ζωή σας αρχίζει να αλλάζει κατεύθυνση»
Κουτσούμπας για τα θύματα των Τεμπών: Η καλύτερη τιμή στη μνήμη τους είναι να δυναμώσει ο αγώνας – Να φτάσει μέχρι τέλους
Μακρόν: «Δυσάρεστη έκπληξη» η προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας Mercosur από την Κομισιόν
ENIKOS NETWORK
Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων: Μια ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους που ζουν με σπάνιες παθήσεις