Νέα δημοσκόπηση: Πόσοι Έλληνες υποτιμούν τον κορονοϊό – Διχάζει το lockdown – ΦΩΤΟ – BINTEO

Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται να διχάζει την κοινωνία μας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Alpha.

Το 78,3% των Ελλήνων πιστεύει πως ο κορονοϊός υπάρχει και πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα θα είναι επικίνδυνος για την κοινωνία. Το 20,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο κορονοϊός ή δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μια απλή γρίπη. Δύο στους δέκα Έλληνες δηλαδή υποτιμάει τον ιό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 490 συνανθρώπους μας.

Η επιβολή καθολικού lockdown 15 ημερών προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του στη χώρα μας, διχάζει τους Έλληνες. Το 36,9% συμφωνεί με μια τέτοια σκέψη, ενώ το 44,3% διαφωνεί.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων κρίνουν θετικές τις κινήσεις της. Συγκεκριμένα, το 40,3% απάντησε πως κρίνει θετικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης. Το 19,5 απάντησε αρνητικά, το 29,2% μάλλον θετικά και το 9,7% μάλλον αρνητικά.

Πώς κρίνουν όμως οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα τα οποία πάρθηκαν κατά την πανδημία;

Το 26,9% απάντησε θετικά, το 28,5% μάλλον θετικά, το 24,6% αρνητικά και το 12,1% μάλλον αρνητικά.

Μάλιστα η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει μη ρεαλιστικά τα οικονομικά μέτρα που έχει αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το 19,4% τα κρίνει ρεαλιστικά, το 48,4% μη ρεαλιστικά και το 30,1% δεν γνωρίζει καν τα μέτρα.

Το 56,7% των ερωτηθέντων πιστεύει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα. Μόλις το 15,1% απάντησε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα από τώρα.

Αναφορικά με το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, σε ποσοστό 53% οι ερωτηθέντες απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ποσοστό 23,7% απάντησε “κανένας” και το 23,3% απάντησε τον Αλέξη Τσίπρα.

Τη θετική τους ψήφο και στους υπουργούς κλήθηκαν να δώσουν οι ερωτηθέντες. Πιο δημοφιλής αναδείχθηκε ο Νίκος Δένδιας με 61,7% και ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα οι Βασίλης Κικίλιας με 58,9% και Νίκος Παναγιωτόπουλος με 58,8

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ