Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η εξάπλωση του κορονοϊού και το μεταναστευτικό απασχολούν κυρίως τους πολίτες, όπως αποδεικνύει η νέα δημοσκόπηση της ALCO που διεξήχθη για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΟPEN.

Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 πολιτών και ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου.

Στο ερώτημα αν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τον κορονοϊό, 8 στους 10 ερωτώμενους (79%) θεωρούν ότι έχουν επαρκή ενημέρωση, το 16% απάντησαν αρνητικά, ενώ το 5% δήλωσε ΔΞ/ ΔΑ.

Για το μεταναστευτικό, περίπου τρεις στους τέσσερις ερωτώμενους δήλωσε ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ το ποσοστό όσων δηλώνουν απογοητευμένοι αποτελείται κυρίως από ψηφοφόρους του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, όχι όμως και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αν θα υποδέχονταν τη λειτουργία κλειστού κέντρου μεταναστών και προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή, έξι στους δέκα ερωτηθέντες απάντησε αρνητικά, ενώ μόλις τρεις στους δέκα ήταν θετική στη δημιουργία κλειστού κέντρου στην περιοχή του.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά περίπου 12 μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,6% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5,7% που κινείται ανοδικά, το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ το ΜΕΡΑ25 να αποσπά 2,1% ενώ η Χρυσή Αυγή 2,8%. Ωστόσο, 10% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε πιο αποτελεσματικό ως Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε ποσοστό 46%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που απέσπασε το 22%. Ωστόσο το 26% των ερωτηθέντων απάντησε κανένας από τους δύο, ενώ το 6% δεν ξέρω.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ