Νέα Χαλκηδόνα: Σύλληψη 38χρονου για ενδοοικογενειακή βία – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Βίντεο από την αυτόφωρη σύλληψη ενός 38χρονου Ρουμάνου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Λάρισα: Προφυλακιστέος ο 53χρονος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – «Είμαι απαράδεκτος, θόλωσα από τον θυμό μου»

Η 37χρονη σύντροφος του Ρουμάνου έκανε καταγγελία στο 112, υποστήριξε ότι την γρονθοκόπησε μέσα στο διαμέρισμα τους στην Νέα Χαλκηδόνα και ζήτησε βοήθεια. Στο βίντεο, που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1, φαίνεται η 37χρονη από την Μολδαβία να οδηγεί τον αστυνομικό προς την πολυκατοικία για να του υποδείξει τον άντρα που την χτύπησε. Σε εκείνο το σημείο ακούγεται ο αστυνομικός να λέει στην γυναίκα στα αγγλικά: «Περιμένετε παρακαλώ. Το σπίτι σας είναι εδώ, ναι; Περιμένετε, πρέπει να ενημερώσω». Τότε ο αστυνομικός ενημερώνει από τον ασύρματο για την εξέλιξη.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά εμφανίζεται ο 38χρονος που αναζητά την σύντροφό του. Βλέπει τους αστυνομικούς και σαστίζει. Εκείνοι τον καλούν να σηκώσει τα χέρια ψηλά για να ελέγξουν αν οπλοφορεί και στη συνέχεια του περνούν χειροπέδες. «Τα χέρια σου, τα χέρια σου. Φίλε μου, δώσε μου τα χέρια σου…». Αυτό ακούγεται να λέει στα αγγλικά στον 38χρονο ο αστυνομικός.

Λάρισα: «Μετανιώνω» δήλωσε στην ανακρίτρια ο 53χρονος που ξυλοκόπησε την σύζυγό του

Αμέσως μετά ενημερώνουν το κέντρο της Άμεσης Δράσης και ο εκφωνητής τους δίνει οδηγίες:

Αστυνομικός: Κέντρο εξήλθε ο σύζυγός. Τον δεσμεύσαμε.

Κέντρο: Ελήφθη. Ελήφθη. Και στο οικείο (σ.σ. τμήμα) μαζί με την κυρία.

Σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και απειλή. Οι κάμερες που φορούν οι αστυνομικοί έχουν απαθανατίσει ένα από τα χιλιάδες περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σε ολόκληρη την χώρα.

Τα περιστατικά έχουν υπερδιπλασιαστεί την τελευταία τριετία. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο του 2021 είχαν καταγγελθεί 2.675 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, το πρώτο εξάμηνο του 2022 5.139 και τον πρώτο εξάμηνο του 2023 5.694.

«Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να απευθύνονται στα 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας που υπάρχουν σε όλη τη χώρα αλλά και σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα. Εκεί θα βρουν αστυνομικούς ειδικά εκπαιδευμένους για να χειριστούν τέτοιες υποθέσεις ενώ ενημερώνονται ταυτόχρονα για το δίκτυο δομών που υπάρχει και μπορεί να φιλοξενήσει αυτές τις γυναίκες, την νομική στήριξη που μπορούν να δεχθούν από τα συμβουλευτικά κέντρα καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη», είπε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας διαθέτει ένα πλήρες πανελλαδικό δίκτυο δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ