Ναυάγιο στην Πύλο: Οι 10+1 φωτογραφίες από την διάσωση των μεταναστών που συγκλονίζουν

Τουλάχιστον 79 σοροί μεταναστών έχουν ανασυρθεί έως αυτή τη στιγμή μετά την βύθιση αλιευτικού σκάφους νοτιοδυτικά της Πύλου, στο οποίο επέβαινε άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός επιβαινόντων.

Το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Αιγύπτου και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι διασωθέντες αναφέρουν ότι στο πλοίο ήταν 500 με 700 άτομα, ενώ φέρεται να λένε ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια.

Έως αυτή την ώρα, 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Η επιχείρηση διάσωσης με πλωτά και εναέρια μέσα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, 26 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή ή υποθερμία. Είναι όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες. Την ίδια ώρα  78 άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο (15/6) θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.

«Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται και δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι ακριβώς ήταν», τόνισε μιλώντας στο enikos.gr o Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Οι δεκάδες σοροί που έχουν εντοπιστεί βρίσκονται σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται να μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Κόρινθο.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για ανάκριση.

Στην Καλαμάτα μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία συμμετείχε σε σύσκεψη στο λιμεναρχείο και στη συνέχεια επισκέφθηκε τους διασωθέντες στο νοσοκομείο.

Δείτε τις φωτογραφίες

  

Ναυάγιο Πύλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ