Ναυάγιο στη Λέσβο: Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους – Έρευνα της ΕΥΠ για το «πλοίο Raptor»

Άκαρπες παραμένουν με την συμπλήρωση 48 ωρών οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων του ναυαγίου του πλοίου «Raptor» που σημειώθηκε δυτικά της Λέσβου. Σημειώνεται πως οι έρευνες δεν σταμάτησαν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ σε αυτές, σε πληροφοριακό επίπεδο, συμμετέχει και η ΕΥΠ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το συγκεκριμένο πλοίο ήταν «κοκκινισμένο» σε ειδική λίστα από διάφορες Μυστικές Υπηρεσίες όπως και από την ΕΥΠ καθώς είχε παρατηρηθεί πως έκανε συχνά σωρεία παραβιάσεων ως προς το δηλωθέν φορτίο και τα δρομολόγια που ακολουθούσε και υπήρχαν υποψίες μεταφοράς παράνομων φορτίων.

Έτσι, εξαιτίας αυτού του λόγου στις έρευνες συμμετέχει σε πληροφοριακό επίπεδο και η ΕΥΠ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως άκαρπες παραμένουν με την συμπλήρωση 48 ωρών οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων του ναυαγίου του πλοίου Raptor που σημειώθηκε Δυτικά της Λέσβου.

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της Λέσβου δυσκολεύουν τις έρευνες, ενώ σήμερα τρίτη μέρα από το ναυάγιο του πλοίου «Raptor» συνεχίζονται οι έρευνες για τη διάσωση 12 αγνοουμένων ναυτικών.

Ήδη στην περιοχή άρχισαν να φυσούν νότιοι άνεμοι που τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενισχυθούν και να μετεξελιχθούν σε θυελλώδεις ανέμους. Πράγμα που θα δυσκολέψει το έργο των ομάδων διάσωσης που επιχειρούν τόσο στις ακτές του νησιού όσο και από θαλάσσης.

Στις έρευνες που συνεχίζονται συμμετέχουν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ένα πλοίο του ΝΑΤΟ, ενώ νωρίς το πρωί στις έρευνες συμμετείχε και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Ο μόνος διασωθείς από το ναυάγιο Αιγύπτιος ναυτικός 40 ετών, παραμένει στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Εκπρόσωπος στη Μυτιλήνη της ασφαλιστικής εταιρείας που κάλυπτε το πλοίο, φροντίζει όταν ο διασωθείς πάρει εξιτήριο , να επιστρέψει στη χώρα του ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη σορό του 30χρονου ναυτικού που πνίγηκε, ώστε να παραδοθεί στους οικείους του επίσης στην Αίγυπτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ