Να δικαστεί ο Γεωργίου για κακούργημα ζητά η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Της Άννας Κανδύλη

Την παραπομπή του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤΑνδρέας Γεωργίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ώστε να δικαστεί για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σχετικά με το έλλειμμα του 2009 , ζητά με αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο η αντιεισαγγελέας του δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου. 

Η κ. Δημητρίου ζητεί να δικαστεί και για αυτό το αδίκημα πέραν του πλημμελήματος  της παράβασης καθήκοντος   για  το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί και το όποιο συνίστατο στο ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική θέση που κατείχε  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  ενώ ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. 

ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

Το υπ. αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου  Εφετών στο οποίο άσκησε αναίρεση η κ. Δημητρίου, απάλλασσε τον  Ανδρέα Γεωργίου από την κακουργηματική κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης όπως και δύο ακόμα στελέχη   της ΕΛΣΤΑΤ, τον Κωνσταντίνο Μολφέτα και την Αθανασία  Ξενάκη.

Ωστόσο η υπόθεση μπήκε και πάλι στο “μικροσκόπιο” της δικαιοσύνης όταν στον Άρειο Πάγο προσέφυγαν  η Ζωή Γεωργαντά και ο Νίκος Λογοθέτης, οι οποίοι είχαν προχωρήσει στην αρχική καταγγελία περί τεχνητής διόγκωσης του χρέους του 2009 προκειμένου η Ελλάδα να μπει στο μνημόνιο.

Τα πρώην μέλη της Αρχής ζητούσαν  την αναίρεση του βουλεύματος, επιμένοντας στο ότι η διόγκωση  από το 12% στο 15,5% έγινε ώστε  να ληφθούν σκληρά μέτρα λιτότητας.

 

 Διαβάστε επίσης

Ο Γεωργίου κάνει απολογισμό της θητείας του στην ΕΛΣΤΑΤ και δηλώνει ικανοποιημένος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ