Μυστήριο στη Ναύπακτο: Λείπουν τα οστά του στρατηγού Τζαβέλλα από το μνημείο του – Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής

Εξαφανίστηκαν τα οστά του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα από το μνημείο του στο Κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου στη Ναύπακτο.

Η οικογένεια του ευεργέτη-στρατηγού έφερε στη Ναύπακτο τον γνωστό και έμπειρο Ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσαύτη προκειμένου να κάνει αυτοψία και να εξακριβώσει τι έχει συμβεί με τη σορό του ευεργέτη στο ανοιγμένο μνημείο.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε ο ίδιος, φαίνεται να έχουν γίνει σκαπτικές εργασίες εντός του μνήματος και να έχει αφαιρεθεί η σορός του στρατηγού.

Μάλιστα σημείωσε, σύμφωνα με την ιστοσελιδα nafpaktianews.gr,  ότι επιχειρήθηκε ανθρώπινη παρέμβαση και στη σορό της συζύγου του χωρίς ωστόσο να λείπει κάτι.

Επισημαίνεται ότι ο Στρατηγός και Ευεργέτης της Ναυπάκτου Λάμπρος Τζαβέλλας πέθανε το 1959, ενώ η γυναίκα του Λεοπολδίνη 20 χρόνια μετά.

Ο δήμος Ναυπακτίας, από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το γεγονός σε συνεργασία με την οικογένεια Τζαβέλλα, κάνουν όλα τα δέοντα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην μυστηριώδη όπως εξελίσσεται υπόθεση, ενώ αναμένεται με τη σειρά του να αποκαταστήσει και την εικόνα του μνημείου.

«Κανείς δεν μπορεί να βλάψει τον στρατηγό» ήταν η δήλωση του απογόνου του, Κων/νου Τζαβέλλα.

«Δεν γνωρίζω τον σκοπό της ενέργειας αυτής, αλλά η υστεροφημία αυτού του ανθρώπου δεν μπορεί να βλαφτεί. Είναι πολύ εύκολο να στενοχωρείς ανθρώπους, πολύ δύσκολο να τους ευχαριστείς» δήλωσε ο Κων/νος Τζαβέλλας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ