«Μυστήριο» με φωτεινή συστοιχία στον ουρανό που έμοιαζε με κομήτη – Η εξήγηση

Μυστήριο με φωτεινό σώμα στον ελληνικό ουρανό. Το βράδυ του Σαββάτου υπήρξαν πολλές αναφορές και σχόλια στα social media για μια συστοιχία φωτεινών σωμάτων που ήταν ορατή από αρκετές περιοχές και της Ελλάδας και έμοιαζε με κομήτη.

Οι περισσότεροι αναρωτιούνταν τι είναι αυτό το «περίεργο» θέαμα, ενώ οι πιο… προχωρημένοι έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει και μίλησαν έως και για… εξωγήινους.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του enikos.gr, όντως μοιάζει με κομήτη και είναι πολύ φωτεινή η συστοιχία. Η φωτογραφία εστάλη από κάτοικο των Θρακομακεδόνων.

Τελικά η εξήγηση είναι πολύ απλή. Πρόκειται για τους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς του Starlink. Το Starlink αποτελεί εγχείρημα του Elon Musk.

Ο δισεκατομμυριούχος φιλοδοξεί να μπορεί να παρέχει δορυφορική σύνδεση στο διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω ενός αυξανόμενου δικτύου ιδιωτικών δορυφόρων που περιφέρονται σε τροχιά.

Η συγκεκριμένη συστοιχία έγινε ορατή σε πολλές χώρες, μεταξύ άλλων στην Κύπρο, στις γειτονικές Τουρκία και Βουλγαρία, αλλά και στον Λίβανο, σύμφωνα με αναφορές και εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, η αστυνομία δέχτηκε κάποια αναφορά για το θέαμα ενώ ενημερώθηκαν αμέσως και οι δυνάμεις ασφαλείας (IDF) της χώρας.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μας. Έμοιαζε με αλυσίδα φώτων και κινήθηκε σχετικά αργά», δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης Nahariya, προσθέτοντας ότι εξαφανίστηκε αφού το παρακολουθούσαν για περίπου 15-30 δευτερόλεπτα.

Δείτε εδώ ζωντανά την πορεία των δορυφόρων του Starlink

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ