Προκαλεί στενός συνεργάτης του Ερντογάν: Αν θέλαμε ένταση, θα κάναμε υπερπτήσεις πάνω από την Αττική

Εμμένει στην προκλητική ρητορική η Άγκυρα, με τον διευθυντή Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν να βρίσκεται σε… παραλήρημα. 

Όχι μόνο κατηγόρησε την… Ελλάδα για υπερπτήσεις στην Τουρκία, αλλά δήλωσε ότι «αν θέλαμε ένταση θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τη χερσόνησο της Αττικής».

Μιλώντας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, είπε επίσης ότι «η διακοπή επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν θα συνεχιστεί». Σημειώνεται ότι ο Φαχρετίν Αλτούν είναι ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κλειστής ομάδας που περιβάλλει τον Ταγίπ Ερντογάν και έχει άμεση επικοινωνία μαζί του.

Όπως φάνηκε από τη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο, η Τουρκία ενοχλείται επειδή η Ελλάδα προσπαθεί να εμπλέξει τρίτες χώρες στα ελληνοτουρκικά θέματα, «ενώ χρειάζεται απευθείας διάλογος».

Σε ό,τι αφορά την πώληση αμερικανικών F-16 ο Αλτούν εκφράζει αισιοδοξία. «Θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή» υποστηρίζει, παρά το μπλόκο του Κογκρέσου.

Τέλος, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν απέκλεισε έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινίζει πού θα γίνουν έρευνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ