Μυλόπουλος: “Σωστό να χαθεί το εξάμηνο”

Μυλόπουλος: “Σωστό να χαθεί το εξάμηνο”

Είναι σωστό να χαθεί το εξάμηνο, και λάθος πρακτική να συμπιεστεί, δήλωσε o πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (ΑΠΘ) και προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, Γιάννης Μυλόπουλος, στον Alpha 98,9.

Την ίδια στιγμή υποστήριξε πως η εκπαίδευση δεν πρέπει να έχει «εκπτώσεις» καθώς η συμπίεση του εξαμήνου θα ήταν η συμπίεσή του θα ήταν υποκρισία. «Ό,τι χάθηκε, χάθηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να μείνει ανοικτό, «ούτε στην κατοχή δεν έκλεισε». Όπως υπογράμμισε, η παιδεία δεν θα «υποστείλει τη σημαία της», ούτε θα κατεβεί ο πήχης των προσδοκιών για την εκπαίδευση. «Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν» δήλωσε.

Αναφερόμενος στο «δύσκολο τετράμηνο που περάσαμε», έκανε λόγο για ακατανόητη και αυτοκτονική πολιτική από πλευράς της κυβέρνησης για την κοινωνία και το Δημόσιο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η Δικαιοσύνη να ανακαλέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και να το θεωρήσει αντισυνταγματικό.

«Είμαστε η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει την παιδεία σαν δαπάνη και όχι σαν επένδυση. Η παιδεία είναι επένδυση για το μέλλον, έτσι πρέπει να την δούμε και εμείς και η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε. 

Σε ότι αφορά τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θ. Πελεγρίνη,  έκανε λόγο για επικοινωνιακούς λόγους που ωθούν στο να ρίχνεται η ευθύνη σε έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ βόλεψε σε αυτό. «Αυτό που λέγεται για τον Θ. Πελεγρίνη είναι αθλιότητα» υποστήριξε.

 

Πηγή naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ