Μύκονος: Οι ύποπτες συνομιλίες αρχιφύλακα με εργολάβους – Πότε θα γίνουν οι πρώτες κατεδαφίσεις

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην υπόθεση των αυθαιρεσιών στην Μύκονο, με τις Αρχές να φέρνουν στο φως της δημοσιότητας ύποπτες συνομιλίες αρχιφύλακα του νησιού με εργολάβους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αnt1, όλα ξεκίνησαν μετά την καταγγελία ενός συναδέλφου του αρχιφύλακα ότι κάποιος από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους για επικείμενους ελέγχους πολεοδομικών παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, άνδρες της αστυνομίας  Μυκόνου πραγματοποιούσαν αιφνίδιους ελέγχους για πολεοδομικές παραβάσεις, όμως, κάθε φορά που έφταναν στο σημείο ενδιαφέροντος έβρισκαν τις οικοδομές άδειες, καθώς εργάτες κι εργολάβοι είχαν ήδη κάνει «φτερά».

«Μίλησαν» τα κινητά στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Το μυστήριο με τις άδειες οικοδομές λύθηκε όταν το κινητό τηλέφωνο ενός αρχιφύλακα από το ΑΤ Μυκόνου έφτασε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, τόσο η έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του αρχιφύλακα όσο κι εκείνη στο κινητό γνωστού εργολάβου του νησιού έδειξε ότι οι δύο άνδρες αντάλλασσαν μηνύματα κάθε φορά που γίνονταν «αιφνίδιοι» έλεγχοι στο νησί.

Σε ένα από τα μηνύματα ο εργολάβος φέρεται να του απευθύνει το ερώτημα «να πάω για δουλειά;» προκειμένου – σύμφωνα με μια εκδοχή – να ελέγξει εάν επίκειται αστυνομικός έλεγχος στην παράνομη οικοδομή ή όχι.

Ο αρχιφύλακας φέρεται να απάντησε ότι δεν βρίσκεται στο νησί και ότι «θα τα πούμε αύριο», με τον εργολάβο στην συνεχεία να ειδοποιεί τους υπαλλήλους του ότι «δεν θα πάμε εάν δεν μας πει προηγουμένως ο αστυνόμος».

Μιλώντας κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 επιχειρηματίας της Μυκόνου τόνισε: «Αν δεν είναι όλοι μαζί συνενοημένοι, οι αρχές και όλοι μαζί, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Βάζουν πρόστιμα 200.000 ευρώ κι εκεί που πάνε να πληρώσουν αυτά γίνονται 20.000 ευρώ. Αν κάνω καταγγελία μπορεί να με κατεδαφίσουν, έχουν την δύναμη. Την άλλη μέρα δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουμε».

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο αρχιφύλακας στο σπίτι του οποίου μετά από έρευνα κατασχέθηκαν 20.000 ευρώ, υπηρετεί τα τελευταία χρόνια ως αποσπασμένος στην Μύκονο, ενώ φέρεται να έχει ύποπτη επικοινωνία και με άλλον συνάδελφό του, ο οποίος αποσπάστηκε σχετικά πρόσφατα στο νησί.

«Σε όλο αυτό το γαϊτανάκι παρανομίας εμπλέκονται και όλες οι υπηρεσίες. Από την Αρχαιολογία, από την πολεοδομία, από τους τοπικούς άρχοντες και πάνε και στην Αστυνομία», τόνισε ο μεσίτης Φλώριος Ασημομίτης.

Την ίδια στιγμή, ανακλήθηκε και η δεύτερη άδεια του διάσημου Beach Bar στον Πάνορμο στο οποίο μπήκε «λουκέτο» από τον Δήμο Μυκόνου, ενώ επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται την διάσημη παραλία προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης, ενώ σε αναμονή βρίσκεται και διάσημο κλαμπ στην Ψαρού καθώς δεν έχει κριθεί ακόμη το αίτημα της επιχείρησης για αναστολή του πρωτοκόλλου κατεδάφισης.

Στις 18 Μαΐου η πρώτη κατεδάφιση

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι σήμερα (12/5), πάντως, αναρτήθηκε στην Διαύγεια η απόφαση της αποκεντρωμένης Περιφέρειας του Αιγαίου σύμφωνα με την οποία η πρώτη κατεδάφιση θα γίνει σε παραλία στο νησί των Ανέμων στις 18 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω κτίριο χρησιμοποιείτο παλαιότερα προκειμένου να μπαίνει η βάρκα ενός ψαρά, βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας, χτίστηκε πριν από το 1955 και σήμερα κατοικείται από την εγγονή του ψαρά και τον σύζυγό της.

Ωστόσο, ασυνήθιστο είναι το γεγονός πως τα μηχανήματα που θα κατεδαφίσουν το κτίριο αυτό έχουν πληρωθεί από εταιρεία, που παρακείμενο οικόπεδο της φράζει ένα μέρος της θέας προς την θάλασσα στο προς κατεδάφιση κτίριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ