Μύκονος: Τα επόμενα βήματα μετά το «λουκέτο» σε διάσημο εστιατόριο στον Πάνορμο

Στην δικαιοσύνη προσφεύγει το εστιατόριο Principote στο Πάνορμο της Μυκόνου μετά την ομόφωνη απόφαση του Δήμου να σφραγίσει την επιχείρηση.

Οι αρχές του νησιού προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις και σε κατάσχεση χωματουργικών μηχανημάτων μετά από σαρωτικούς ελέγχους για παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, τα εγκαίνια του διάσημου εστιατορίου στο Πάνορμο της Μυκόνου είχαν κανονιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 Μαΐου, ενώ οι προσκλήσεις σε διάσημους πελάτες του beach bar είχαν ήδη αποσταλεί.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πληροφορίες η σχετική ανακοίνωση για το opening του εστιατορίου είχε ήδη αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς, όμως, να έχει ληφθεί υπόψη η κίνηση «ματ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μετά την οριστική απόφαση του κεντρικού συμβουλίου των πολεοδομικών θεμάτων, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν κατεδαφιστέες αυθαίρετες κατασκευές 40.000 τ.μ. που εντοπίστηκαν εντός του δημοφιλούς εστιατορίου, το Υπουργείου Περιβάλλοντος ζήτησε από τον Δήμο Μυκόνου και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την άμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας του παραλιακού κέντρου.

Έτσι, μετά την έκτακτη συνεδρίαση Δήμος και Περιφέρεια αποφάσισαν ομόφωνα να μπει λουκέτο στην διάσημη επιχείρηση της Μυκόνου.

Σε ασφαλιστικά μέτρα προχώρησαν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης

«Στις επιχειρήσεις δεν κοινοποιήθηκε κανένα έγγραφο όπως θα έπρεπε προκειμένου να παραστούν κατά την συνεδρίαση. Η απόφαση που έχει ληφθεί πάσχει και βέβαια θα προσληφθεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων. Φαντάζομαι ότι θα έχουμε και πολλά άλλα να προσάψουμε στην απόφαση αυτή», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της παραλιακής επιχείρησης Μιχάλης Φαράντος.

Παράλληλα, όσο η γνωστή επιχείρηση στο Πάνορμο επιδιώκει το πάγωμα κάθε διαδικασίας κατεδάφισης κι επιβολής προστίμων οι Αρχές στο νησί έπιασαν τέσσερις εργαζομένους να μπαζώνουν την θάλασσα.

Μύκονος

Συγκεκριμένα, οι αρχές έφτασαν στις νέες συλλήψεις και στην κατάσχεση των χωματουργικών μηχανημάτων τα οποία ανήκουν σε δύο από τους μεγαλύτερους εργολάβους του νησιού μετά από καταγγελία που συνοδεύτηκε από φωτογραφία που απεικονίζει φορτωτή να ρίχνει χώματα με σκοπό να μπαζώσει την θάλασσα.

Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο σημείο, προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα φορτηγά κι ένας εκσκαφέας.

Μύκονος

Τι ακολουθεί μετά το «λουκέτο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος έκανε ανάρτηση στην οποία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεσή της να θέσει τέλος στο πολεοδομικό άβατο της Μυκόνου. Σηματοδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, τις προθέσεις της κυβέρνησης να μπει ένα τέλος στο όργιο αυθαιρεσιών στο «νησί των Ανέμων», με αφορμή τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν από τους δύο εργολάβους που προσπαθεί να ξεφύγει από το αυτόφωρο, περιμένοντας να λήξει η προθεσμία ώστε να παρουσιαστεί.

Παράλληλα, αύριο (11/05) οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού θα στείλουν μήνυμα στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο Πάνορμο ότι δεν του αναγνωρίζουν το σήμα του ΕΟΤ, το οποίο κατέχει, προχωρώντας, έτσι, στην διακοπή της λειτουργίας του με τον συνήγορο του ιδιοκτήτη, από την πλευρά του, να υπογραμμίζει ότι θα στοιχίσει 700 θέσεις εργασίας το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

Αποφάσεις του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή “Ψαρρού” του Δήμου Μυκόνου

Το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) εξέτασε την Πέμπτη 4.5.2023 δύο ενδικοφανείς προσφυγές, που είχαν ασκηθεί κατά πρωτοκόλλου κατεδάφισης του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υ.Π.ΕΝ. σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή “Ψαρρού” του Δήμου Μυκόνου και κατά Πορίσματος – Έκθεσης αυτοψίας Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Πάνορμος της νήσου Μυκόνου.

Οι αποφάσεις του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., οι οποίες αφορούν σε απόρριψη και μερική απόρριψη των ενδικοφανών προσφυγών, αντιστοίχως, γνωστοποιήθηκαν την Τρίτη 9.5.2023 στους προσφεύγοντες. Κατά το μέρος της απόρριψης αυτών οι αυθαίρετες κατασκευές είναι κατεδαφιστέες και εφαρμόζονται οι κυρώσεις των άρθρων 271 και 271Α του ν. 5037/2023, ήτοι η επιβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, ποινικές κυρώσεις και αναστολή των αδειών λειτουργίας.

Με επιστολή του προς τον Δήμο Μυκόνου, την εισαγγελία, την περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Τουρισμού, το Υ.Π.ΕΝ. κοινοποιεί τις απορριπτικές αποφάσεις και ζητά την άμεση κινητοποίησή τους κατά τη δέσμια αρμοδιότητα που έχουν για όλες τις νόμιμες ενέργειες, π.χ. αναστολή των αδειών λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, κατεδάφιση παράνομων κατασκευών κ.ο.κ.

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου στο Facebook

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ