Εκλογές 2023: Οι αφίξεις των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ για το debate – BINTEO

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έφτασαν πριν από λίγο οι δημοσιογράφοι που θα θέσουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια του debate, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Εκλογές 2023 – Debate: Στην ΕΡΤ ο Ανδρουλάκης – «Μαθήματα φιλοευρωπαϊκής πορείας στο ΠΑΣΟΚ από λαϊκιστές δεν θα πάρω»

Παπαδάκης: «Ήθελα να διαφοροποιηθώ στυλιστικά από τους αρχηγούς των κομμάτων που δεν θα φορούν γραβάτα»

«Για να διαφοροποιηθώ από τους απέναντι, τους αρχηγούς των κομμάτων που δεν θα φοράνε γραβάτα, ήθελα να είμαι στυλιστικά όπως θα είναι και ο Παναγιώτης Στάθης και ο Αντώνης Σρόιτερ. Έρχομαι γιατί συμμετέχει το κανάλι για το οποίο εργάζομαι. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ. Δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να κριθούμε οι δημοσιογράφοι, γιατί είναι φοβερά περιορισμένες οι δυνατότητες τα χρονικά πλαίσια και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το debate για να δώσει ο καθένας το στίγμα του. Ας ελπίσουμε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα που θα έχει ενδιαφέρον, κυρίως για τους αναποφάσιστους», δήλωσε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Γιώργος Παπαδάκης.

Debate Γιώργος Παπαδάκης

Εκλογές 2023 – Debate: Έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Μητσοτάκης – «Εύχομαι να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση»

Αντώνης Σρόιτερ: «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι οι πρωταγωνιστές σήμερα»

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι οι πρωταγωνιστές σήμερα. Είμαστε εδώ να ακούσουμε τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι δημοσιογράφοι είναι για να κάνουν τη δουλειά τους και τίποτα παραπάνω, ας ελπίσουμε ότι θα γίνει μία ωραία κουβέντα, ας ελπίσουμε ότι θα μάθουμε κάτι παραπάνω, ας ελπίσουμε ότι θα ακούσουμε απαντήσεις, έστω και με αυτή με αυτή την πολύ αυστηρή διαδικασία την προκαθορισμένη από τα κόμματα, ας κάνουμε όλοι το καλύτερο να μάθουμε πράγματα» τόνισε ο δημοσιογράφος του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ.

Εκλογές 2023 – Debate: Έφτασε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Τι απάντησε για την γραβάτα του

Debate Αντώνης Σρόιτερ

Παναγιώτης Στάθης: «Ας κερδίσει ο καλύτερος»

«Το πρώτο που θέλω να πω είναι “παιδιά ας κερδίσει ο καλύτερος”. Καταρχήν μετά από 8 χρόνια, ότι γίνεται debate είναι κάτι το οποίο δεν είναι αμελητέο, ούτε θα πρέπει να μεμψιμοιρούμε για τους όρους που γίνεται, το καλό είναι ότι γίνεται. Αυτό είναι το πρώτο, το δεύτερο έχει να κάνει με το τι περιμένουμε από το debate. Προσωπικά δεν περιμένω πολλά. Είναι πάρα πολύ σφιχτό το πλαίσιο, πολύ “στενό το σακάκι”. Αλλά και πάλι, σε αυτή τη διαδικασία και μόνο που θα υποβληθούν ερωτήσεις και θα έχεις τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς να δίνουν απαντήσεις και αυτό σημαντικό είναι. Κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί είναι πρωτάρηδες. Επειδή η εκλογική διαδικασία είναι μακρά και ενδεχομένως θα περιμένουμε και δεύτερες εκλογές, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά η διακομματική επιτροπή, τα κόμματα και όλοι ότι θα πρέπει να εμπλακούν οι δημοσιογράφοι πιο ενεργά, τα ΜΜΕ και η ένωση συντακτών, γιατί ένα debate το οποίο είναι ουσιαστικά μονόλογοι των πολιτικών αρχηγών δεν προσφέρει και τίποτα στους ψηφοφόρους νομίζω εγώ και για τους ίδιους καλύτερο θα είναι να γίνουμε Ευρώπη», είπε o δημοσιογράφος του OPEN, Παναγιώτης Στάθης.

Debate Παναγιώτης Στάθης

Σία Κοσιώνη: Ελπίζω να εκπέμψω την αγωνία των πολιτών

«Ένα debate έχει πάντα ενδιαφέρον, όσο αποστειρωμένο και αν είναι. Η δική μου η δουλειά είμαι να ασκήσω τα δημοσιογραφικά μου καθήκοντα όσο καλύτερα μπορώ μέσα στο πλαίσιο, το οποίο είναι προκαθορισμένο και ελπίζω να εκπέμψω την αγωνία των πολιτών μέσα από τις ερωτήσεις μου. Σήμερα οι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούμε τους τηλεοπτικούς μας σταθμούς είμαστε η φωνή των πολιτών. Ελπίζω να τους ικανοποιήσουμε έστω και μέσα σε αυτά τα στενά πλαίσια» είπε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη.

Debate Σία Κοσιώνη

Μάρα Ζαχαρέα: Ένα debate δημιουργεί πολιτική ατμόσφαιρα και πολιτικό κλίμα

«Καμία αμφιβολία ότι η διακομματική βάζει πολύ συγκεκριμένους όρους και είμαστε υποχρεωμένοι να τους τηρήσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Ένα τηλεοπτικό debate πριν τις εκλογές σε κάθε περίπτωση δημιουργεί πολιτική ατμόσφαιρα και πολιτικό κλίμα. Οι δημοσιογράφοι θα ρωτήσουμε τα πάντα αλλά εξαρτάται από τους πολιτικούς αρχηγούς αν θα θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους και σε ποιο σημείο» δήλωσε η δημοσιογράφος του STAR, Μάρα Ζαχαρέα.

Debate Μάρα Ζαχαρέα

Ράνια Τζίμα: «Στενός ο κορσές που μας έχουν φορέσει»

«Μπαίνουμε μέρα, θα βγούμε νύχτα. Ελπίζω η διαδικασία να είναι ωφέλιμη. Κάνοντας λίγο την προετοιμασία, κατάλαβα ότι είναι στενός ο κορσές που μας έχουν φορέσει. Ελπίζω την επόμενη φορά να καταφέρουμε να ανοίξουμε λίγο αυτό το πλαίσιο, γιατί είναι άδικο οι δημοσιογράφοι να κάνουμε τη δουλειά μας με όρους που δεν ορίζουμε καθόλου. Την επόμενη μέρα θα πρέπει βεβαίως να κριθούμε για αυτό. Αν βγει έστω και κάτι ωφέλιμο από αυτό (debate), είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε η δημοσιογράφος του MEGA, Ράνια Τζίμα.

Debate Ράνια Τζίμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ