Μίνα Γκάγκα στον Realfm 97,8: Αρχίζει και έχει πίεση το σύστημα – Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά

“Συνήθως βλέπουμε τα κρούσματα λίγες ημέρες αφού τα δει ο ΕΟΔΥ, δηλαδή η αύξηση των κρουσμάτων έρχεται σε εμάς λίγες ημέρες αργότερα, αλλά ήδη έχει αρχίσει η αύξηση στο νοσοκομείο. Χθες το βράδυ ουσιαστικά υπήρχε πληρότητα στις πνευμονολογικές και λοιμωξιολογικές κλινικές του νοσοκομείου. Άρα αρχίζει και έχει πίεση το σύστημα και ελπίζω να σταματήσει εκεί” ανέφερε η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η απόφαση ήταν να ανοίξουν τα σχολεία και να σας πω την αλήθεια ίσως μπορούσαμε να τα είχαμε ανοίξει και λίγο νωρίτερα, απλώς υπήρχε όλη η προετοιμασία που έπρεπε να γίνει. Τα παιδιά ακόμη δεν φαίνεται ότι μεταδίδουν τις λοιμώξεις, εάν οι καθηγητές προσέχουν, κάνουν τα τεστ και δεν πηγαίνουν με συμπτώματα στο σχολείο και κρατάμε όλοι τα μέτρα, λογικά δεν θα έχουμε προβλήματα από τα σχολεία” σημείωσε.

“Η απόφαση θεωρώ ότι είναι σωστή” συμπλήρωσε.

“Σε άλλες χώρες άλλαξαν τα δεδομένα μέσα σε μια νύχτα. Στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες που πήγαιναν καλά, βρέθηκαν όχι απλώς στο κόκκινο, αλλά στο βαθύ κόκκινο με θανάτους, νοσηλείες και πολλά προβλήματα. Σε μια περίοδο πανδημίας τα πάντα είναι ανοιχτά, αν δούμε ότι έχουμε κρούσματα και δεν τα βγάζουμε πέρα φυσικά θα πρέπει να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας” περιέγραψε.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις σχολίασε ότι “οι μεταλλάξεις είναι κάτι που βλέπουμε στους ιούς. Το βλέπουμε στη γρίπη και αλλάζει το εμβόλιο κάθε χρόνο. Και σε αυτόν τον ιό έχουμε δει πολλές μεταλλάξεις και μπορεί να δούμε κι άλλες πολλές. Όσο τρέχει και υπάρχει πανδημία είναι πιθανό να δημιουργηθούν μεταλλάξεις και είναι πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξει το εμβόλιο. Μέχρι στιγμής τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, είμαστε σε περίοδο που ελέγχουμε με προσοχή και ψυχραιμία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ