Μια αγκαλιά αγάπης για ευπαθείς ομάδες, παιδιά, ιδρύματα και φορείς άνοιξε η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η αγάπη και η προσφορά βρίσκουν τον δρόμο κάτω από όλες τις συνθήκες για να ζεστάνουν τις καρδιές των ανθρώπων. Και τα φετινά διαφορετικά για όλους Χριστούγεννα, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, θέλησε να βρεθεί κοντά σε εκείνους που έχουν περισσότερο ανάγκη: σε ευπαθείς ομάδες, παιδιά, οικογένειες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Τόσο μέσα από το ομώνυμο Ίδρυμα, αλλά και μέσα από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» η κυρία Βαρδινογιάννη ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες στήριξης ευπαθών ομάδων, μέσα από διανομές τροφίμων, υγειονομικού υλικού, καυσίμων αλλά και αποστολές δώρων και ειδών πρώτης ανάγκης σε Μητροπόλεις, Περιφέρειες, Δήμους, Φορείς και Ιδρύματα.

Βάζοντας πάντα σε προτεραιότητα τον Άνθρωπο, η κυρία Βαρδινογιάννη επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης με όλους τους φορείς για να τους ευχηθεί «Καλές Γιορτές» τονίζοντας με συγκίνηση πως η πανδημία μπορεί να «μας εμποδίζει να είμαστε κοντά, αλλά δεν μας εμποδίζει να είμαστε μαζί»:

«Οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων ήταν πάντοτε ημέρες ελπίδας, αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ήταν ημέρες που μοιραζόμασταν μαζί σας την ελπίδα και ενώναμε τις δυνάμεις μας για να φτάσει η συμπαράστασή μας σε ευάλωτους συνανθρώπους μας. Οι στιγμές που έχω μοιραστεί με πολλούς από εσάς, στους χώρους που επιτελείται το σημαντικό σας έργο, δεν φεύγουν ποτέ από το μυαλό μου. Μένουν πάντα στη σκέψη και στην καρδιά μου και με γεμίζουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίζω τις προσπάθειές μου και τον αγώνα μου.

Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με φορείς και ιδρύματα (Δεκέμβριος 2020)

Και φέτος, παρόλο που θα ήθελα τόσο πολύ να σας επισκεφτώ και να σας σφίξω το χέρι, να ευχηθώ σε εσάς, στα παιδιά και στους συνανθρώπους μας, η πανδημία που πλήττει την ανθρωπότητα και έχει αλλάξει τη ζωή όλων μας, μας εμποδίζει να είμαστε κοντά αλλά όχι να είμαστε μαζί».

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των φορέων ευχαρίστησαν την κυρία Βαρδινογιάννη για την ανεκτίμητη στήριξη και τις σημαντικές πρωτοβουλίες συμπαράστασης, μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τον διάλογο της κυρίας Βαρδινογιάννη με τον κάθε φορέα:

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: «Κάθε φτωχή οικογένεια έχει αποκτήσει χάρη στην αγάπη σας, ένα ακόμη μέλος, την Ελπίδα! Διότι η ελπίδα χάρη σε εσάς, δεν είναι μια ιδέα ούτε μια αρετή απλώς, η ελπίδα έχει πρόσωπο. Έχει το δικό σας πρόσωπο».

Πατήρ Εμμανουήλ (εκπρόσωπος Ι.Μητρόπολης Λάμπης, Συβριτού και Σφακίων): «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για στηρίζετε την Μητρόπολή μας πολλά χρόνια τώρα, γιατί αγαπάτε ιδιαίτερα αυτό τον τόπο. Να έχετε καλές γιορτές με την προσδοκία ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των ημερών που βιώνουμε».

Πατήρ Γεώργιος Ζώρζος (εκπρόσωπος Ι. Μητρόπολης Νικαίας): «Ευχαριστούμε θερμότατα που τόσα χρόνια συμπαραστέκεστε στο μεγάλο αυτό έργο Αγάπης. Ευχαριστούμε γιατί είστε και βοηθός και συμπαραστάτης και δεν μας ξεχνάτε».

Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Νικαίας το Δεκέμβριο του 2019

Πρόεδρος Συλλόγου Μακισταίων Αθήνας Φώτης Βλάχος: «Γνωρίσαμε την κυρία Μαριάννα το 2007 όταν η Μάκιστος έγινε ολοκαύτωμα. Τότε ήρθε και μας έφτιαξε ένα εξολοκλήρου καινούργιο χωριό. Και έτσι μπορούμε μέχρι σήμερα και ζούμε εδώ και να ελπίζουμε για το αύριο. Δε μας έφτιαξε μόνο τότε το χωριό μας, αλλά είναι μέχρι σήμερα δίπλα μας. Και νοιάζεται για την Μάκιστο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ξανά».

Φωτογραφίες αρχείου από την παρουσία της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Μάκιστο το 2007 αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης: «Αν έπρεπε να σας περιγράψουμε μία λέξη αυτή θα ήταν Ελληνίδα με το «ε» κεφαλαίο. Μία Ελληνίδα που μας εμπνέει μας ανοίγει δρόμους φωτεινούς για να δημιουργήσουμε. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για αυτή τη γυναίκα».

Φωτογραφίες αρχείου από την επίσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στις Κοινωνικές Δομές Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων τον Δεκέμβριο του 2019

Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στις Κοινωνικές Δομές Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων τον Δεκέμβριο του 2019

Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος: «Ένα έργο πνοής έχει ξεκινήσει, η επέκταση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας που γίνεται με την ευγενική χορηγία και δωρεά της κυρίας Βαρδινογιάννη. Ένα έργο που σώζει και θα σώζει ζωές κι αυτό θα οφείλεται εσαεί σε εσάς»

Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος: «Είστε δίπλα στις άπορες οικογένειες του Δήμου μας. Η χρόνια προσφορά σας πιάνει κάθε χρόνο τόπο και την περιμένουν με λαχτάρα οι οικογένειες».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η Δημοτική Σύμβουλος Νίνα Βλάχου, μαζί με συνεργάτες του Δήμου παραλαμβάνουν τα πακέτα στήριξης από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» (Δεκέμβριος 2020)

Δήμαρχος Ερμιόνης Γιάννης Γεωργόπουλος: «Έχουμε το προνόμιο να είμαστε στο τόπο που γεννηθήκατε. Τα παιδιά της Ερμιονίδας και όλοι οι δημότες σας ευχαριστούν μέσα από την ψυχή τους για ό,τι έχετε κάνει και κάνετε για τον τόπο μας».

Δήμαρχος Μάνδρας Χρήστος Στάθης: «Η νέα Μάνδρα χάρη στη βοήθεια σας προσπαθεί να αλλάξει σελίδα. Ο κόσμος έχει πλέον εφησυχάσει. Σας ευχαριστούμε για ότι κάνατε για τον τόπο μας».

Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον 2ο Παιδικό Σταθμό Μάνδρας το 2019. Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός ανακαινίστηκε πλήρως από την Motor Oil μετά τις πλημμύρες του 2017

Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Μάνδρα αμέσως μετά τις πλημμύρες το 2017

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος : «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το έργο που έχετε προσφέρει στο Δήμο μας. Τα παιδιά σας έχουν ανοιχτή πρόσκληση να τα επισκεφθείτε όταν όλο αυτό περάσει».

Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον Παιδικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Άνω Λιοσίων στον Δήμο Φυλής το 2019

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρόνια αλλά η παρουσία σας και το ενδιαφέρον σας, δημιουργούν ανάσες ελπίδας στη κοινωνία. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, αγαπούν, όχι στα λόγια αλλά και στις πράξεις».

Πρόεδρος Ορφανοτροφείου Κεφαλονιάς Βέρα Ζερβού: «Την πολύ δύσκολη περίοδο που η κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ έπληξε την Κεφαλονιά βρέθηκε δίπλα μας. Μας δώσατε φως σε σκοτεινές στιγμές. Τα παιδιά μας με την βοήθειά σας έλαμψαν. Σας ευχαριστούμε γιατί δίνετε ομορφιά, ελπίδα και αισιοδοξία στο κόσμο μας. Ενώνετε την καλοσύνη που σαν χρυσή κλωστή αγκαλιάζει τον πλανήτη μας».

Μέλος ΔΣ Ένωσης Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι Κεφαλονιάς Σταύρος Λυκούδης: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την σπουδαία συνεισφορά σας την δύσκολη στιγμή την οποία βίωσε η Κεφαλλονιά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να έρθετε στην Κεφαλονιά και να διαπιστώσετε και η ίδια από κοντά πόσο πολύ έχει πιάσει τόπο η σπουδαία συνεισφορά σας».

Η κυρία Βαρδινογιάννη τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους και τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο έργο τους.

Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου Άντρης Αναστασιάδη στην Μάνδρα αμέσως μετά τις πλημμύρες το 2017

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ