Μετατόπιση σπονδύλου και πόνοι στη μέση: Τι πρέπει να κάνεις;

Μετατόπιση σπονδύλου και πόνοι στη μέση: Τι πρέπει να κάνεις;

 

Η σπονδυλολίσθηση είναι μια πάθηση της σπονδυλικής στήλης με την οποία οι σπόνδυλοι γλιστρούν προς τα εμπρός ή προς τα πίσω σε σχέση με την επόμενο σπόνδυλο. Μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης , καθώς και μια στένωση του σπονδυλικού σωλήνα (κεντρική σπονδυλική στένωση ) ή συμπίεση των νευρικών ριζών έξοδο .

 

Τύποι σπονδυλολίσθησης:

Η δυσπλαστική προκαλείται από ένα ελάττωμα στο σχηματισμό του μέρους του σπονδύλου που ονομάζεται η έκφανση που του επιτρέπει να γλιστρήσει προς τα εμπρός. Αυτή είναι μια κατάσταση που ο ασθενής γεννιέται με (εκ γενετής) .

Στην ίσθμια σπονδυλολίσθηση, υπάρχει ένα ελάττωμα σε ένα τμήμα του σπονδύλου που ονομάζεται pars interarticularis . Εάν υπάρχει ένα ελάττωμα χωρίς ολίσθηση, ο ασθενής έχει σπονδυλόλυση .Η ίσθμια σπονδυλολίσθηση μπορεί να προκληθεί από επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς και είναι πιο συχνή σε αθλητές.

Η εκφυλιστική συμβαίνει λόγω αρθριτικών  αλλαγών στις αρθρώσεις των σπονδύλων λόγω της εκφύλισης του χόνδρου. Εμφανίζεται συχνότερα  στους ηλικιωμένους ασθενείς…

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ