Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου μετά την κατολίσθηση – Πότε θα αποκατασταθεί

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Κατολίσθηση στην Αθηνών-Κορίνθου: Ουρές χιλιομέτρων λόγω της εκτροπής κυκλοφορίας

Έως αυτή την ώρα η Εθνική Οδός στο ρεύμα προς Αθήνα παραμένει κλειστή μετά την πτώση βράχων, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης προκειμένου να επιτραπεί η κυκλοφορία αργότερα.

Λόγω της κατολίσθησης, από τις 7 το πρωί υπήρξε εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) μέχρι τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα με εντολή της Τροχαίας.

Δημιουργήθηκε στην αρχή της εκτροπής μια μικρή “ουρά”, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά και αυτή την ώρα υπάρχει σχετικά ομαλή ροή. Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της Π.Ε.Ο. ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.

 Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία- Τι εργασίες γίνονται τώρα

Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Σχετικά με τα αίτια της πτώσης βράχων, η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα ήταν προφανώς ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας. Ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.

Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου, σύμφωνα με ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του korinthostv:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ