Γαλλία: 27χρονος μπούκαρε στο Ελιζέ – «Θα ήθελα να συναντήσω τον Πρόεδρο»

Στις 28 Σεπτεμβρίου, ένας 27χρονος άνδρας μπήκε στο Ελιζέ στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, χωρίς άδεια για να κάνει αίτηση για δουλειά, όπως υποστήριξε. Μετά τη σύλληψή του, η έρευνα έκλεισε χωρίς περαιτέρω ενέργειες.

«Δεν είχα επίγνωση του εγκληματικού χαρακτήρα της επιλογής μου» είπε στους αστυνομικούς. Ο άνδρας που συνελήφθη στις 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το BFMTV είναι κάτοχος διπλού Master. Περιέγραψε ότι πήγε στο Ελιζέ χωρίς ραντεβού για να υποβάλει αίτηση «για δουλειά ως δικηγόρος ή για διευθυντικά καθήκοντα».

Αν και είχε ήδη υποβάλει αίτηση μερικούς μήνες νωρίτερα για αυτή τη θέση, ο άνδρας λέει ότι «σκέφτηκε ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως για να δείξει τις ικανότητές του και διαπροσωπικά».

«Θα ήθελα να συναντήσω τον Πρόεδρο»

Η κύρια είσοδος του κτιρίου είναι κλειστή. Ο 27χρονος έριξε μια ματιά τριγύρω και παρατήρησε μια ανοιχτή πόρτα, που ονομάζεται “δυτικό κατάλυμα”.

«Είδα ανθρώπους να μπαίνουν ελεύθερα από αυτή την πόρτα, ήταν όλοι με πολιτικά ρούχα, από εκεί ακολούθησα δύο άτομα», εξήγησε στην κατάθεσή του.  Στη συνέχεια διασταυρώνει το βλέμμα με έναν αστυνομικό, αλλά δεν υπόκειται σε «κανέναν έλεγχο, κανένα αίτημα, ούτε καν χαιρετισμό». Ο νεαρός συνεχίζει την πορεία του προς το Cour d’ Honneur όπου εντοπίζει «δύο σεφ, τέσσερις ή πέντε φρουρούς και τον μπάτλερ». Τους πλησίασε και τους είπε «Θα ήθελα να συναντήσω τον Πρόεδρο. Είναι για δουλειά».

Ο άνδρας, που είναι σήμερα άνεργος, καλείται στη συνέχεια να περιμένει σε ένα σαλόνι στο ισόγειο, υπό την επίβλεψη αξιωματικού της Προεδρικής Φρουράς. Αρνείται να δώσει την ταυτότητά του, αλλά όταν η ασφάλεια συνειδητοποιεί ότι δεν έχει προσκληθεί ποτέ στα Ηλύσια, οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα του 16ου διαμερίσματος του Παρισιού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ