Η «Κιβωτός του Κόσμου» διδάσκεται στα… σχολεία – Το κεφάλαιο στο βιβλίο θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου

Η μία την άλλη διαδέχονται οι καταγγελίες για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Αυτό όμως που δεν είχε γίνει γνωστό είναι πως η «Κιβωτός του Κόσμου» διδάσκεται ακόμη και στα… σχολεία, καθώς υπάρχει αναφορά στη δράση της ΜΚΟ στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου, όπως έχει επισημάνει και η ΟΙΕΛΕ.

Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε ο 15χρονος από τη δομή στον Βόλο

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, έπειτα από ενημέρωση που είχε από θεολόγους, έχει ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του συγκεκριμένου αποσπάσματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» χαρακτηρίζεται ως «φωλιά στοργής και φροντίδας για το παιδί».

Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Κατήγγειλε την ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος ο ανήλικος από την δομή του Βόλου

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για την «Κιβωτό του Κόσμου»

«Την απόσυρση δραστηριότητας που περιέχεται στο Βιβλίο Θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου σχετικά με την δράση της Κιβωτού του Κόσμου ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας η ΟΙΕΛΕ, μετά από ενημέρωση συναδέλφων Θεολόγων.

Η Ομοσπονδία μας αναμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ωστόσο  τα όσα τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζονται σε σχέση με την Κιβωτό του Κόσμου και οι αναφορές σε ενδεχόμενες ποινικές πράξεις  ανθρώπων που σχετίζονται με αυτήν, έχουν θορυβήσει, όπως είναι λογικό, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Επειδή το συγκεκριμένο κεφάλαιο διδάσκεται αυτή την περίοδο σε πολλά σχολεία, ζητήσαμε από το Υπουργείο Παιδείας να εκδοθεί εντολή σχετικά με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα (στη σελ. 19 του βιβλίου) που εγκωμιάζει την Κιβωτό του Κόσμου ως “φωλιά στοργής και φροντίδας για το παιδί”.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Απολύθηκαν τρεις εργαζόμενοι – Ήταν στενοί συνεργάτες του πατρός Αντωνίου

Τέλος, αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέλη της συγγραφικής ομάδας δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη δομή, ωστόσο πιστεύουμε πως θα πρέπει οι συγγραφείς σχολικών εγχειριδίων να είναι φειδωλοί, όταν αναφέρονται σε πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα σε ευαίσθητους κοινωνικούς χώρους, όταν μάλιστα η κρατική εποπτεία είναι πλημμελέστατη», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία πριν από λίγες ημέρες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ