Μεσσηνία: Έτσι δολοφόνησαν τον 73χρονο στο κτήμα του – Ο καβγάς, τα χτυπήματα με “κάβουρα” και ο στραγγαλισμός

Την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του 73χρονου, στη Μεσσηνία, ανακοίνωσαν και επίσημα οι αστυνομικές Αρχές. Ως δράστες του στυγερού εγκλήματος, συνελήφθησαν ένας 68χρονος πατέρας, ο 39χρονος γιος του και μία 23χρονη, που φέρεται να είναι η σύζυγος ενός εκ των γιων του 68χρονου. Όπως ανακοίνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, ακόμη ένας 38χρονος Έλληνας κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το μεσημέρι της 19ης Φεβρουαρίου, ο άτυχος 73χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο κτήμα του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου, οι τρεις συλληφθέντες μαζί με τον 73χρονο, μετέβησαν στο κτήμα του δεύτερου για εργασίες.

Ωστόσο, έπειτα από διαπληκτισμό που είχαν κυρίως για οικονομικές διαφορές, τον χτύπησαν πολλές φορές στο κεφάλι με “κάβουρα” και στη συνέχεια, ο 39χρονος τον στραγγάλισε, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Αφού πήραν κάποια γεωργικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και χρήματα που είχε μαζί του το θύμα, εξαφανίστηκαν.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτικών Αρχών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία στη Μεσσηνία

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρία άτομα μετά από Εντάλματα Σύλληψης, ενώ κατηγορείται ακόμη ένα άτομο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 73χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 17.2.2022, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί, 68χρονος, 39χρονος και 23χρονη, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα (21.2.2022), μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας .

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία και για ληστεία, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας 38χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, προχθές (19.2.2022) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, ο 73χρονος εντοπίσθηκε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, θανάσιμα τραυματισμένος, φέροντας τραύματα στο κεφάλι.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την 17.2.2022 το πρωί, οι ανωτέρω δράστες μαζί με τον 73χρονο, μετέβησαν σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του για εργασίες, μετά όμως από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους, κυρίως για οικονομικές διαφορές, του έφεραν πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο (κάβουρα), ενώ στη συνέχεια ο 39χρονος τον στραγγάλισε, με αποτέλεσμα να του επιφέρει το θάνατο.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή του 73χρονου γεωργικά εργαλεία, μεταλλική σκάλα, -2- κινητά τηλέφωνα και χρήματα, μέρος των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας για εξερεύνηση του χώρου, ενώ τις έρευνες συνέδραμε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ