Μέσα στην εβδομάδα η ευθανασία στο λευκό τιγράκι – «Αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε, η κατάστασή του είναι απελπιστική»

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η ευθανασία στο λευκό τιγράκι, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί κάτω από κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η ιστορία της μικρής Χασίγια, η οποία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ως προς την υγεία της, έχει προκαλέσει συγκίνηση.

Λευκό τιγράκι: Οριστική η απόφαση για ευθανασία – «Δεν υπάρχει επιστροφή, ήταν η μοναδική λύση»

Της Εύης Κατσώλη

Το τιγράκι, παρά τις προσπάθειες που έγιναν και τις ελπίδες ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, δεν κατάφερε να “σηκωθεί στα πόδια του” ξανά. Αυτό που σημαίνει δηλ. και το όνομά του.

Θλιβερά νέα για το λευκό τιγράκι – Ευθανασία προτείνουν οι κτηνίατροι

«Η απόφαση των κτηνιάτρων για ευθανασία είναι οριστική, περιμένουμε να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες», τόνισε μιλώντας στο enikos.gr ο Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, ο οποίος περιέγραψε τους φρικτούς πόνους και το πόσο υποφέρει το τιγράκι.

«Δεν είναι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον σκελετό του και τα 33 κατάγματα στο κορμάκι του. Η λεκάνη του είναι τόσο στενή που φρακάρει το έντερό του. Έχει βγει δύο φορές το έντερό του έξω. Ναρκώσαμε το τιγράκι για να κάνουμε την επέμβαση και να το βάλουμε ξανά μέσα» είπε ο κ. Λε Σουέρ και πρόσθεσε ότι «η κατάστασή του είναι απελπιστική».

«Αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε ευθανασία»

«Αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε ευθανασία» υποστήριξε ο κ. Λε Σουέρ. «Το ταΐζουμε με το χέρι, δεν τρώει μόνο του, δεν μπορεί να κουνηθεί» επεσήμανε ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

«Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για όλους μας. Φανταστείτε τους κτηνιάτρους και τους φροντιστές του πάρκου που το περιποιούνται και το περιθάλπουν πόσο άσχημα αισθάνονται με την απόφαση για ευθανασία» ανέφερε ο κ. Λε Σουέρ, ενώ επεσήμανε ότι όπου κι αν εστάλη ο ιατρικός φάκελος της μικρής τίγρη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό – ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία, Μεξικό κ.α.- το συμπέρασμα ήταν ότι το ζώο υποφέρει και η ευθανασία είναι μονόδρομος.

“Περιμέναμε να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη, η οποία δυστυχώς δεν ήρθε” υποστήριξε ο κ. Λε Σουέρ.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν από ορισμένες φιλοζωϊκές οργανώσεις σχετικά με την απόφαση για ευθανασία, ο ίδιος τόνισε ότι “δεν μπορούν να εκφράζουν γνώμη όσοι δεν γνωρίζουν και δεν έχουν στα χέρια τους τον ιατρικό φάκελο και τις εξετάσεις του ζώου. Είναι πολύ εύκολο να διχαστεί η κοινή γνώμη όταν υπάρχει άγνοια. Το μόνο εύκολο είναι να βγαίνουν συμπεράσματα που δεν βασίζονται σε σε επιστημονικά στοιχεία και σε απόψεις ειδικών».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ