Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά σε Αττική και Δωδεκάνησα – Πώς δρούσαν τα μέλη του κυκλώματος

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική και τα Δωδεκάνησα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο λεκανοπέδιο και την Κάρπαθο, την περασμένη Τετάρτη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν εννέα συλλήψεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έρευνες σε τρεις χώρους στην Αττική, που οι δράστες είχαν μετατρέψει σε εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών και χρημάτων.

Η εγκληματική οργάνωση, που επιδίωκε να νομιμοποιήσει τα παράνομα έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών και να αποκρύψει την προέλευσή τους, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκε οικονομική έρευνα και αξιοποιήθηκαν στοιχεία τραπεζικών χρηματοροών, που οδήγησαν στην ανίχνευση μεταφορών κεφαλαίων και στην αποκάλυψη της σχέσης μεταξύ των προμηθευτών και διακινητών ναρκωτικών ουσιών. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα 11 άτομα.

Οι τρεις χώροι σε πολυκατοικίες στην Αττική

Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης διαχειρίζονταν τρεις χώρους, σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στην Αττική, τα οποία είχαν εκμισθώσει είτε στο όνομά τους είτε σε τρίτα άτομα, και τα επισκέπτονταν σχεδόν καθημερινά, κυρίως βραδινές ώρες.

Στο εσωτερικό τους είχαν εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια φυτωρίων κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονίας (συστήματα εξαερισμού με φίλτρα, ανεμιστήρες, σωλήνες εξαερισμού, λάμπες αλογόνου, μετασχηματιστές ρεύματος, ζυγαριές ακριβείας, πλαστικές γλάστρες, ειδικές σκηνές καλλιέργειας εσωτερικού χώρου), ενώ στους ίδιους χώρους πραγματοποιούσαν αποξήρανση και κατάλληλη επεξεργασία αυτής.

Η μεταφορά των ναρκωτικών στην Κάρπαθο

Τις ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης που προορίζονταν για διακίνηση, τις προμήθευαν σε μέλος με κεντρικό ρόλο, ο οποίος με τη σειρά του φρόντιζε, μέσω άλλων μελών, να τις συσκευάζει μέσα σε άλλα ειδή (μικρές συσκευές, λάμπες, πρίζες κ.λπ.). Στη συνέχεια, μεταφέρονταν με μεταφορική εταιρεία στην Κάρπαθο.

Προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, οι δράστες ανέγραφαν στα δέματα διαφορετικά – ψευδή στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να μην αποκαλύπτεται το περιεχόμενο των συσκευασιών (ψεκασμός και κάλυψη με μαύρο φιλμ), χρησιμοποιώντας και κώδικα επικοινωνίας για το είδος και τις ποσότητες των ναρκωτικών.

Οι τοπικοί έμποροι – Σε δημόσιους χώρους τοποθετούσαν τα ναρκωτικά

Οι δράστες μοίραζαν τα ναρκωτικά στην Αττική και στην Κάρπαθο σε μέλη της οργάνωσης, που είχαν ρόλο τοπικού εμπόρου, με τρόπο που καθιστούσε δυσχερή τον εντοπισμό των συναλλαγών (εναπόθεση ποσοτήτων σε δημόσιο χώρο και παραλαβή), ενώ μέρος των ναρκωτικών από την Κάρπαθο διακινούνταν και στην Κάσο.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, βασικό μέλος της οργάνωσης είναι κρατούμενος σε φυλακές για εμπορία ναρκωτικών, που σύμφωνα με την αστυνομία έδινε οδηγίες σε άλλο μέλος και για λογαριασμό του προμήθευε με ναρκωτικά το άτομο που είχε το κεντρικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών στην Κάρπαθο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους καλλιέργειας, σε οικίες και οχήματα μελών της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, τριών εργαστηρίων υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης,
  • 5.075 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 160 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
  • 37 δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας,
  • 15 κορμοί δενδρυλλίων κάνναβης πλήρως αποψιλωμένοι,
  • 146,8 γραμμάρια κοκαΐνης και 74 δισκία ecstasy ,
  • μικροποσότητες ecstasy και μεθαμφεταμίνης,
  • 11.935 ευρώ,
  • μοτοσικλέτα,
  • 16 κινητά τηλέφωνα και 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.